Πολιτική

Μητσοτάκης: Συναντήθηκε στη Λέσβο με τη μητέρα που νίκησε τον καρκίνο και τον αριστούχο μαθητή των Πανελλαδικών

Δύο ξεχωριστούς επιτυχόντες των φετινών πανελλήνιων εξετάσεων είχε την ευκαιρία να συναντήσει χθες στη Μυτιλήνη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγο πριν την εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή για τη θέση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Αναστασία Μπαστούνη, μία πολύτεκνη μητέρα η οποία βγήκε νικήτρια στη μάχη με τον καρκίνο του μαστού και φέτος κατάφερε να μπει στη σχολή επιλογής της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Αμέσως μετά, είδε και τον 18χρονο Στρατή Παπουτσάνη που πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία ανάμεσα στους υποψήφιους του νησιού.


lesvos__3_


lesvos__4_


lesvos__5_

Η Αναστασία μίλησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον αγώνα που έδωσε ώστε να ξεπεράσει τον καρκίνο, σημειώνοντας ότι χάρη στο τακτικό ψηλάφισμα η ασθένεια εντοπίστηκε σε πρώιμο στάδιο. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και των προληπτικών εξετάσεων, λέγοντας ότι ακριβώς σε αυτό το πνεύμα θεσπίστηκε το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την Αναστασία για την επιτυχία της και την είσοδο στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα πολύ ωραίο παράδειγμα για όλους. Επισήμανε ακόμα ότι πλέον η παλιά αλληλουχία «αποφοιτώ από το σχολείο, σπουδάζω και μετά βρίσκω μία δουλειά» δεν ισχύει, καθώς όποιος θέλει μπορεί να καταρτιστεί και να αποκτήσει νέες δεξιότητες με βάση τα ενδιαφέροντά του.

«Προτεραιότητά μας είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο και κυρίως να το αναβαθμίσουμε»

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συνάντησε τον Στρατή Παπουτσάνη, που του είπε ότι είναι εντυπωσιασμένος από την επιτυχία του. Ο κ. Μητσοτάκης τον ρώτησε για τα ενδιαφέροντά του, τις εμπειρίες του και πώς αποφάσισε να επιλέξει την Ιατρική.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη σημασία της δημόσιας παιδείας, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι τα δημόσια πανεπιστήμια στην Ελλάδα είναι πολύ καλά, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στους σπουδαστές, κι ότι δουλειά της κυβέρνησης είναι να τα στηρίξει όσο περισσότερο μπορεί.


mitsotakis_mathitis

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική