25 Σεπτεμβρίου 2022

Μητσοτάκης: Στο τέλος της 4ετίας οι εκλογές -Οχι δεύτερη φορά στη συμφορά

Εκλογές στο τέλος της 4ετίας είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην 86η ΔΕΘ,έθεσε τα εκλογικά διλήμματα και έστειλε σαφή μηνύματα προς την αντιπολίτευση.

«Ή συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω. Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε μία δεύτερη φορά στη συμφορά. Δεν δέχομαι πιέσεις και “υποβολείς”, επισπεύδων πολιτικής αστάθειας εγώ δεν πρόκειται να γίνω» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέροντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας «τότε θα μετρηθούμε και θα αναμετρηθούμε».

Στις εκλογές δεν θα εκλέξουμε μόνο κυβέρνηση αλλά και κυβερνήτη

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ.Μητσοτακης επανέλαβε τα διλήμματα των εκλογών «καλούμαστε να επιλέξουμε το δρόμο της ανάπτυξης ή της οπισθοδρόμησης. Το ρεύμα της Δημοκρατίας και της προόδου θα συναντηθεί και πάλι στις μεγάλες αλλαγές» σημειώνοντας ότι, όταν έρχεται καταιγίδα, χρειάζεται σταθερό τιμόνι και ικανός καπετάνιος χωρίς παράλληλες κουβέντες και παζάρια και προσέθεσε ότι «στις εκλογές δεν θα εκλέξουμε μόνο κυβέρνηση αλλά και κυβερνήτη του τόπου».

Με μία λάθος κίνηση όλα μπορούν να γκρεμιστούν

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του είπε «οι γονείς της ήττας είναι πάντα ο διχασμός και δημαγωγία, ενώ η ενότητα και η αλήθεια οδηγούν μόνο σε νίκες, υπογράμμισε και σημείωσε πως ύστερα από 12 χρόνια μνημονίων και επιτήρησης, η Ελλάδα έχει πλέον ανακτήσει την οικονομική της αυτονομία από την ευρωπαϊκή εποπτεία, ενώ πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη και τις εξαγωγές.

«Οι επόμενοι μήνες είναι προεκλογικοί. Ή συνεχίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω. Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε μία δεύτερη φορά στη συμφορά. Τίποτα από όσα πετύχαμε δεν είναι δεδομένα. Με μία λάθος κίνηση όλα μπορούν να γκρεμιστούν», ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης

Μήνυμα σε Ερντογάν: «Τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα»

Στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός έστειλε σαφέστατο μήνυμα και στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάντ, απαντώντας στις καθημερινές προκλήσεις της Αγκυράς.

«Άλλωστε στις απειλές που εκτοξεύει η άλλη πλευρά του Αιγαίου, απαντά μία ελληνική λέξη, που συμπυκνώνει όλη τη δύναμη του Έθνους μας: Όχι, κύριε Ερντογάν» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «τα νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα».

«Υποσχεθήκαμε και έχουμε περήφανη πατρίδα. Μεγαλύτερη, αφού έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια στο Ιόνιο. Εχουμε συμμαχίες, συμφωνίες με σημαντικότερες αυτές με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Η διπλωματική μας ασπίδα συνοδεύει και το δόρυ της εθνικής αποτροπής. Είχα εξαγγείλει τα Rafale, τα πρώτα πετούν στους ελληνικούς ουρανούς. Στη Γαλλία ναυπηγούνται οι δύο πρώτες φρεγάτες Belhara» συνέχισε, αναφερόμενος σε ζητήματα άμυνας», πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης

«Η Ελλάδα θέλει σύνορα απαραβίαστα και ασφαλή. Σ’ αυτό μετέχουν οι 3.000 νέοι συνοριοφύλακες και λιμενικοί, τα 32 νέα σκάφη, ο φράχτης στον Εβρο. Χάρη σ’ αυτά μειώθηκαν οι ροές μεταναστών στην Ευρώπη, οι μετανάστες ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες. Για το προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας θα πω ότι η απάντησή μας είναι η προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο. Να σταματήσουν οι γείτονες τα ανιστόρητα πυροτεχνήματα. Δεν φοβόμαστε».Πολιτική