29 Νοεμβρίου 2022

Μητσοτάκης: Θα παραθέσει δείπνο στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Δείπνο στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν θα παραθέσει απόψε το βράδυ, στις 21:15, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει, σήμερα, δείπνο στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα.

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λαιεν βρίσκεται στην Αθήνα για να απευθύνει ομιλία στο Athens Democracy Forum. Είναι η δεύτερη μέρα των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου, που φέτος κλείνει δέκα χρόνια και διοργανώνεται από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με τους The New York Times και με τίτλο «Δέκα χρόνια Δημοκρατίας και τώρα τι;».

Ποιοι θα μιλήσουν στο Athens Democracy Forum

Σημειώνεται πως στο Athens Democracy Forum θα μιλήσουν ακόμη ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν, η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η αναπληρώτρια Ύπατη Εκπρόσωπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ Νάντα Αλ-Νασίφ, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο καθηγητής του πανεπιστημίου Columbia Τζέφρι Σακς.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο, τη Στοά του Αττάλου και την Ακαδημία Αθηνών, από χθες Τετάρτη έως και αύριο Παρασκευή.Πολιτική