Πολιτική

Μονή Εσφιγμένου: Ο Βελόπουλος επιβεβαίωσε οικονομικές συναλλαγές με καταληψίες στο Άγιο Όρος

Παράνομες οικονομικές συναλλαγές με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος καταλογίζει στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο η Ιερά Μονή Εσφιγμένου.

Σε κείμενό του, ο ηγούμενος της μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος σημειώνει ότι ο κ. Βελόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή που έδωσε χθες, 1η Ιουνίου, επιβεβαίωσε «παράνομες οικονομικές-εμπορικές συναλλαγές του με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος», «πώληση προϊόντων αμφίβολης ασφάλειας που παράγονται σε παράνομη βιοτεχνική μονάδα στο Άγιο Όρος, όπου δεν γίνεται κανένας έλεγχος για την ασφάλεια των προϊόντων για χρήση από ανθρώπους» και «την χρηματοδότηση καταληψιών κτηρίων και αγροκτημάτων Αγίου Όρους».


ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - One channel 01/06/2023

Επίσης, του καταλογίζει μετάδοση ψευδών ειδήσεων για τα τεκταινόμενα στο Άγιο Όρος, όταν μιλά για δήθεν πεινασμένους μοναχούς.

Παραθέτοντας τα λεγόμενα του κ. Βελόπουλου, ο αρχιμανδρίτης επισημαίνει ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης «αυτοπαρουσιάζεται ως δήθεν υπερασπιστής της Ορθοδοξίας, ενώ υποστηρίζει τον αρχηγό της κατάληψης, ο οποίος υβρίζει τους Αγίους Παΐσιο και Πορφύριο, δεν ήταν ποτέ ιερέας ή απλός πιστός της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και επιθυμεί να βγει ένας «Έλληνας Χίτλερ».

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι οι καταληψίες δεν έχουν καμία σχέση με το Άγιο Όρος, όπου προσπαθούν να παραμείνουν, για να διατηρήσουν την παράνομη εμπορική τους δραστηριότητα. «Από την διατήρηση της κατάληψης βέβαια κερδίζουν: – όσοι έχουν εμπορικές συναλλαγές μαζί τους, – όσοι πολιτικοί υποστηρίζονται από τους καταληψίες και εμφανίζονται ψευδώς ως υποστηριζόμενοι από το Άγιο Όρος. Αν οι καταληψίες αποχωρήσουν – ως οφείλουν – από το Άγιο Όρος, δεν θα μπορούν να προσφέρουν τέτοιες «υπηρεσίες» σε πολιτικούς» αναφέρει.

Αναλυτικά το κείμενο του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Οικονομικές συναλλαγές Βελόπουλου με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος

Στις 1.6.2023 ο Κυριάκος Βελόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή επιβεβαίωσε:

– τις παράνομες οικονομικές-εμπορικές συναλλαγές του με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος.

– την πώληση προϊόντων αμφίβολης ασφάλειας που παράγονται σε παράνομη βιοτεχνική μονάδα στο Άγιο Όρος, όπου δεν γίνεται κανένας έλεγχος για την ασφάλεια των προϊόντων για χρήση από ανθρώπους.

– την χρηματοδότηση καταληψιών κτηρίων και αγροκτημάτων Αγίου Όρους.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική