Ελλάδα

Μπακογιάννης για τα διόδια: Δεν πάει άλλο, ως εδώ! -Είναι πραγματική μάστιγα

20284711.jpg

Το ξέσπασμα του Κώστα Μπακογιάννη προκάλεσε η δημιουργία δύο νέων σταθμών διοδίων, στο Μώλο και τον Μπράλο. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έκανε λόγο για μάστιγα και αναφέρθηκε σε βεβιασμένες και πρόχειρες κινήσεις, χωρίς λογική.

«Οι βεβιασμένες και πρόχειρες κινήσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα κυριολεκτικά να ασφυκτιούν δύο μοναδικά πολιτιστικά μνημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, το Μνημείο του Αθανασίου Διάκου στην Αλαμάνα και ο ιστορικός χώρος των Θερμοπυλών, είναι ανεπίτρεπτες και πραγματικά απαράδεκτες. Επιπρόσθετα αντιβαίνουν και στην κοινή λογική», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης, προσθέτοντας ότι διερευνά νομικά το ζήτημα, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς μπορεί δοθεί μία απάντηση.

«Αυτή τη στιγμή προέχει να δώσουμε όλοι μαζί αυτήν τη μάχη. Πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, οφείλουμε να είμαστε όλοι μία γροθιά και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πάντες: Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο. Ως εδώ», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Εκτός από τα δύο πλευρικά διόδια που λειτούργησαν τη Δευτέρα στο Μώλο και τον Μπράλο, πριν λίγες μέρες τέθηκαν σε λειτουργία πλευρικά διόδια στον κόμβο της Πελασγίας στο 255 χλμ. της ΠΑΘΕ Λαμίας- Λάρισας τρία χιλιόμετρα μετά τα μετωπικά της Πελασγίας μέσα στη Φθιώτιδα. Ακόμα κατασκευάζονται δύο πλευρικά 5 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία στον κόμβο προς ΒΙΠΕ Λαμίας, αμέσως μετά ένα μετωπικό στο 216 χλμ στη Μαυρομαντήλα, δύο πλευρικά λίγο πριν την Στυλίδα, ενώ παράλληλα παραμένει ανοιχτό το θέμα διοδίων στον δρόμο Σχηματάρι-Χαλκίδα που είναι έντονες οι αντιδράσεις των φορέων.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα