21 Ιανουαρίου 2021

Μπακογιάννη: Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μεταξύ Τσακαλώτου και Μαξίμου

Δεν πρόκειται να υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια, εκτίμησε η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ τόνισε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το Μαξίμου.   Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στο epsilontv, εξέφρασε και την ανησυχία της για τα ελληνοτουρκικά. «Δεν υπάρχει στρατηγική θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. Δεν μπορείς όμως να αποκλείσεις ένα ατύχημα, από αυτή την ένταση που υπάρχει», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στους 2 Ελληνες στρατιωτικούς που παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, σχολίασε ότι δεν υπάρχουν ελπίδες αποφυλάκισής τους πριν από τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία.

«Η ιστορία των 8 έχει τραυματίσει την ψυχολογία των Τούρκων. Μετά τις εκλογές θα γραφτεί το νέο κεφάλαιο και αυτό θα εξαρτηθεί από τι ποσοστό θα πάρει ο Ερντογάν. Θα ηρεμήσουν τα πράγματα;», πρόσθεσε.

Για το θέμα των φρεγατών η κ. Μπακογιάννη σχολίασε: «Είναι εικόνα της κυβέρνησης αυτής; Αναγγέλλεις κάτι όταν ολοκληρώνεται η συμφωνία. Δεν θα υπάρξει μίσθωση φρεγατών».

Για το Σκοπιανό εκτίμησε ότι δεν θα βρεθεί λύση. «Στράβωσε το Σκοπιανό από την αρχή. Την απόφαση του Βουκουρεστίου την είχα γράψει εγώ. Αν τα Σκόπια δεν λύσουν το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα, δεν μπαίνουν στο ΝΑΤΟ. Το erga omnes είναι σαφές. Ίδιο όνομα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αυτό όμως απαιτεί αλλαγή του συντάγματος τους», υπογράμμισε.

Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι η ΝΔ ζητά εκλογές «γιατί είναι η μόνη ελπίδα σοβαρότητας για την χώρα», ενώ ανέφερε ότι ετοιμάζεται ταινία για την ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.Πολιτική