Πολιτική

Μπακογιάννης: Ξηλώνουμε αυτά που μας κρατούν στάσιμους και γινόμαστε ομάδα

Ενημέρωση σε κατοίκους και φορείς της Βοιωτίας, σχετικά με τα έργα που ξεκινούν στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 3.540.000 ευρώ, που αποτελούν μέρος μίας από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου της Βοιωτίας και εντάσσονται στο σχέδιο της Περιφέρειας για τις δομικές αλλαγές στο οδικό δίκτυο της Στερεάς Ελλάδας.

Αντικείμενο των συναντήσεων του περιφερειάρχη αποτέλεσαν τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών της Βοιωτίας, τη δημιουργία πλαισίου κανόνων για τη λειτουργία των βιομηχανιών, την εξυγίανση και την αξιοποίηση του Ασωπού, την τουριστική ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου της.

«Χαίρομαι, γιατί σήμερα έκλεισε μία από τις πιο σημαντικές συμφωνίες για τη Βοιωτία. Είναι συμφωνία με τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους εδώ. Κατέγραψα πολλά προβλήματα, αλλά εισέπραξα την έγκρισή τους για την υλοποίηση του σχεδίου μας για ολόκληρη την περιοχή», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μπακογιάννης.

Για να προσθέσει: «Συμφωνήσαμε σε μία συμμαχία για να αλλάξουμε τα δεδομένα πολλών δεκαετιών και να αναδείξουμε τις δυνατότητες που έχουμε. Από τη μία πλευρά, η Περιφέρεια, που έχει ξεκινήσει και συνεχίζει τις παρεμβάσεις τις στις υποδομές και από την άλλη, κάτοικοι και φορείς, που εντάσσονται στην ομάδα για την επιχειρηματική εξωστρέφεια, τις δράσεις στήριξης όσων έχουν ανάγκη και για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται για την ανάπτυξη του τουρισμού. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Ξηλώνουμε αυτά που μας κρατούν στάσιμους και γινόμαστε ομάδα για να δημιουργήσουμε αυτά που μας πάνε μπροστά».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική