4 Οκτωβρίου 2022

Μπακογιάννης σε ΣΥΡΙΖΑ για το μετρό Εξαρχείων: Το 2017 ήσασταν υπέρ, σήμερα που έχει αλλάξει η κυβέρνηση είστε κατά

Τη «διαρκή ανακολουθία λόγων και πράξεων του ΣΥΡΙΖΑ» σχετικά με το έργο του νετρό στην πλατεία Εξαρχείων επισήμανε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Τα γραπτά μένουν» ανέφερε στην αρχή της παρέμβασής του ο Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνοντας ότι το 2017 κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικων Επιπτώσεων, στην οποία αναφέρεται ότι ο σταθμός 6 επί της πλατείας Εξαρχείων καλύπτει το σύνολο της πλατείας, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, «Ανοιχτή Πόλη» ψήφισε «υπέρ».

«Μεταξύ αυτών που ψήφισαν υπέρ της μελέτης ήταν η Ανοιχτή Πόλη και ο κ. Ρήγας Αξελός, ενώ και ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου ψήφισε λευκό» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Επιπλέον, ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι στις παρατηρήσεις που είχε επισημάνει τότε η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την μελέτη, υπήρχαν ενστάσεις για σειρά θεμάτων, όχι όμως για τον σταθμό στην Πλατεία Εξαρχείων.

Ολοκληρώνοντας την αναφορά του, ο Κώστας Μπακογιάννης υπογράμμισε, οτι με αυτά τα δεδομένα η “Ανοιχτη Πολη” καλείται, πλέον, να εξηγησει στους Αθηναίους, για ποιο λόγο άλλαξε γνώμη σε σχέση με το έργο του μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων. Και πιο συγκεκριμένα «γιατί το 2017 επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ του έργου, ενώ σήμερα που η Κυβέρνηση άλλαξε, είναι κατά».Πολιτική