27 Σεπτεμβρίου 2020

Μπαλαούρας (ΣΥΡΙΖΑ): Άλλο να χάσεις νησί, άλλο βραχονησίδα – ΝΔ: Εθνική ανευθυνότητα

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «εκτίμησε» σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι είναι «άλλο να χάσεις νησί, άλλο βραχονησίδα» – Η απάντηση από την Πειραιώς

Είναι διαφορετικό το να χάσει η Ελλάδα κάποιο νησί από την Τουρκία από το να χάσει βραχονησίδα υποστήριξε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής σε διάλογο που είχε με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Ρωμανό, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «εκτίμησε» ότι είναι «άλλο να χάσεις νησί, άλλο βραχονησίδα».

Η αποστροφή Μπαλαούρα προέκυψε ως σχόλιο για τη δήλωση που είχε κάνει το 2016 ο τότε υφυπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζουράρις είχε αναφέροντας: «Δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μη μας πάρουν».

Αυτό του το είπε ο Τσίπρας στις διακοπές ή το σκέφτηκε μόνος του; Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι.

Μπαλαούρας: Άλλο να χάσεις νησί, άλλο βραχονησίδα.

Δείτε το απόσπασμα:
https://youtu.be/tieWyZyPFnw

Δημοσιεύτηκε από Ομάδα Αλήθειας στις Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

ΝΔ: Εκφράζουν αυτές οι δηλώσεις τον κ. Τσίπρα;

Για «εθνικά επικίνδυνες αποφάσεις» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία:

«Μετά τον κ. Μπαλάφα, που είχε προτείνει παλαιότερα να το ρισκάρουμε με την Τουρκία μειώνοντας τις εξοπλιστικές δαπάνες, και τον κ. Ζουράρι, με τη γνωστή ρήση πως δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο αν χάσουμε μερικά νησιά, ήρθε ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαλαούρας να βάλει το κερασάκι στην τουρτα της εθνικής ανευθυνότητας ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας δύο μέρες μετά την ανακοίνωση των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων από τον Πρωθυπουργό πως «άλλο να χάνεις νησιά, άλλο βραχονησίδες».

Εκφράζουν αυτές οι δηλώσεις τον κ. Τσίπρα; Ποια είναι η επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τελευταίες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης της αμυντικής θωράκισης της χώρας; Θα ψηφίσει τα νέα εξοπλιστικά, όταν έρθουν στη Βουλή; Θα πάρει καθαρή θέση ή θα προσθέσει άλλο ένα «παρών» στη θλιβερή συλλογή του, κρυβόμενος, αυτή τη φορά, πίσω από εθνικά επικίνδυνες τοποθετήσεις πρώην βουλευτών του;»Πολιτική