19 Αυγούστου 2022

Μπαχτσελί σε Μητσοτάκη: «Τουρκάκια και όχι Ελληνόπουλα» τα παιδιά στα Πομακοχώρια

Ύβρεις και κραυγές από τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων

Επίθεση με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί και κυβερνητικός εταίρος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Αφορμή οι πρόσφατες αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού, σε «Πομακοχώρια» και σ’ «Ελληνόπουλα» για τους μικρούς μαθητές της μειονότητας, που εξόργισαν την Άγκυρα.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» αναφέρθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον για «ρατσισμό, επειδή αποκάλεσε «Ελληνόπουλα» τα παιδιά της μειονότητας, ζητώντας την παρέμβαση του … Ευρωκοινοβουλίου κατά της Ελλάδας.


MHP Grup Toplantısı

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στις 18 Μαΐου 2021 σε τηλεδιάσκεψη που είχε με μαθητές και δασκάλους του κρατικού νηπιαγωγείου στο χωριό Πάχνη της Ξάνθης, χρησιμοποίησε εκφράσεις που δεν καταπίνονται. Ο Μητσοτάκης τα σκ@τωσε και μέσα σ’ ένα ανεμοστρόβιλο ψευδαισθήσεων αποκάλεσε την Πάχνη πομακοχώρι και τα τουρκοπούλα ως ελληνόπουλα» δήλωσε, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, καταλήγοντας προκλητικά: «Εκείνα τα παιδιά είναι τουρκάκια Και η Πάχνη δεν είναι Πομακοχώρι Το ευρωκοινοβούλιο τι θα δηλώσει για αυτές τις φασιστικές πολιτικές αφομοίωσης της ελληνικής κυβέρνησης ;Το να αποκαλούνται ελληνόπουλα τα τουρκοπούλα, δεν θα επιβεβαιωθεί ότι αποτελεί ρατσισμό;»Πολιτική