Πολιτική

Μπέτυ Σκούφα: «Ψηφίζει»… ιδιαίτερα Αγγλικά από τη Βουλή, αλλά όχι στα νηπιαγωγεία

Η «γερμανοτραφής» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με την άρνησή της να εισαχθούν τα Αγγλικά στη νηπιαγωγεία, μετά τις δεύτερες εκλογές του 2015 έκανε χρήση του αποκλειστικού προνομίου των βουλευτών, για ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών

Θύελλα αντιδράσεων σήκωσε η άρνηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Μπέτυς Σκούφα απέναντι στην εισαγωγή των Αγγλικών στα δημόσια νηπιαγωγεία, όπως η ίδια δήλωσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο εντάσσεται η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Η κ. Σκούφα εξανέστη με βασικό της επιχείρημα ότι τα Αγγλικά «καρατομούν την προσωπικότητα των νηπίων» και βλέποντας μάλλον αμερικανικό… δάκτυλο πίσω από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργείου, αφού δεν δίστασε να κάνει λόγο για «επιταγή αμερικανικών σχολών και πανεπιστημίων».

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη συνεχόμενη κοινοβουλευτική θητεία της δεν εξέλαβε την εκμάθηση των Αγγλικών ως όχημα αλλοίωσης της προσωπικότητας όσον αφορά στους ενήλικες, αφού η ίδια -σύμφωνα με πληροφορίες- μετά τις δεύτερες εκλογές του 2015 έκανε χρήση του αποκλειστικού προνομίου των βουλευτών, κάνοντας δηλαδή ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών με διδάσκοντα που η Βουλή διαθέτει δωρεάν στους βουλευτές, ώστε να…φρεσκάρει τα Αγγλικά της.

Με χορηγό το… Ι.Κ.Υ.

Η κ. Σκούφα είναι άλλωστε, κατά βάση «γερμανοτραφής», αφού έχει σπουδάσει σε πανεπιστήμια της Γερμανίας (Μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφία και την Αρχαία Ελληνική Φιλολογία στη Ruhr Universität Bochum και συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS στο Freie Universität του Βερολίνου) και μάλιστα και τις δύο φορές με υποτροφίες του Ι.Κ.Υ., αξιοποιώντας τη δυνατότητα οικονομικής υποστήριξης των σπουδών της σε ανώτερο επίπεδο, που προσφέρει η ελληνική Πολιτεία.

Δεν ήταν, ωστόσο, το ίδιο θετική, όπως φάνηκε στην τοποθέτησή της στη Βουλή, στο να εξασφαλίσει η Πολιτεία -και με τη δική της ψήφο- δωρεάν την εκμάθηση Αγγλικών στα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε οι μαθήτριες και οι μαθητές της χώρας να καλλιεργήσουν σε αυτήν την κρίσιμη εκπαιδευτικά ηλικία τις γλωσσικές τους δεξιότητες.

Πάντως, παρά τις ενστάσεις της για Αγγλικά, στον ελληνικό πολιτικό στίβο η ίδια αποδεικνύεται εξαιρετικά ικανή, καθώς ήρθε πρώτη σε σταυρούς στην Πιερία στις εθνικές εκλογές του 2019, κερδίζοντας την έδρα στον νομό (και χωρίς να είναι ευρύτερα γνωστή σε τοπικό επίπεδο), ενώ στις εκλογές του 2015 είχε καταλάβει τη δεύτερη από τις τρεις έδρες που κατείχε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία. Η ενασχόληση της με τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα είναι από ότι φαίνεται και η κύρια ασχολία της, καθώς πριν την εκλογή της στη Βουλή, εργαζόταν ως εποχιακή συνεργάτιδα σε προγράμματα του δήμου Κατερίνης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική