13 Αυγούστου 2020

Μπογδάνος κατά Κώστα Αρβανίτη: Δεν ξέρει πώς λένε τον ποιητή Λόρκα!

Για όλα τα θέματα διασταυρώνουν τα ξίφη τους τα στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη για έναν …ποιητή.

Αυτό το θέμα επέλεξε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος για να ψέξει τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης πρώην δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη: το όνομα του Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Με αφορμή ανάρτηση του Κώστα Αρβανίτη για την επέτειο εκτέλεσης του παγκοσμίου φήμης Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα (19 Αυγούστου 1936, ξημερώματα) από το καθεστώς του Ισπανού δικτάτορα Φράνκο, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος σχολίασε στο meaculpa.gr:

«Ως γνωστόν, η τέχνη και η ποίηση είναι πράγματα αριστερά. Κι ο αριστερός οφείλει να τα τιμά, για να έχει ηθικό πλεονέκτημα. Για να είναι «πιο άνθρωπος» από τους άλλους και γενικώς ανώτερος. Κάπως έτσι σκέφτηκε κι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, κι είπε να ποστάρει κάτι τιμητικό για τον Λόρκα, επ´ευκαιρία της επετείου θανάτου του.

Το κακό είναι πως ο άνθρωπος που έγινε πρωτοκλασάτο τηλεοπτικό πρόσωπο και κατόπιν καλοπληρωμένο μέλος του ευρωκοινοβουλίου επειδή αποκάλεσε πρώην πρωθυπουργό «μαλάκα», μάλλον έχει τόση σχέση με τον εκτελεσθέντα Ισπανό ποιητή και συγγραφέα, όση έχει και με την αλήθεια στο δημόσιο λόγο. Έτσι, κατέληξε να ποστάρει την τιμητική του ανάρτηση δίνοντας στον ποιητή λάθος όνομα! Αντί για Φεντερίκο, ο Αρβανίτης είπε να φανεί γαλαντόμος και να προσθέσει κι ένα ρω παραπάνω, κι έγραψε τον Λόρκα ΦΡεντερίκο. Αφού ακούγεται γνώριμο, σκέφτηκε, σωστό θα είναι!

Και κάπως έτσι ο Κώστας Αρβανίτης μας θύμισε έναν άλλο ποιητή, τον δικό μας Νίκο Εγγονόπουλο, που στο δικό του ποίημα για τη δολοφονία του Λόρκα κατακρίνει όλους εκείνους ακριβώς που εκμεταλλεύονται το θάνατό του για να κάνουν «θόρυβο» από ματαιοδοξία, καταλήγοντας: «Καθείς γνωρίζει πως από καιρό τώρα – και προ παντός στα χρόνια τα δικά μας τα σακάτικα – είθισται να δολοφονούν τους ποιητάς» Φως φανάρι: Αφού «είθισται», ο Αρβανίτης με τη σειρά του πήρε τον Λόρκα, τον στόχευσε με την εμβριθή κι εμπεδωμένη του παιδεία και του εκτέλεσε το όνομα… Ζωή σε μας! ΥΓ- Το παραπάνω δεν είναι, βέβαια, σοβαρό ρεπορτάζ. Αντίθετα, αποτελεί μια μικρή επιτηδευμένη άσκηση του meaculpa.gr στην όζουσα και ψευδολόγο δημοσιογραφία του στυλ που εσχάτως δουλεύουν εντατικά τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ».Πολιτική