Πολιτική

Μπούγας (Γραμματέας Κ.Ο ΝΔ): Ουδείς βουλευτής του κόμματός μας εμβολιάστηκε εκτός σειράς

Τι απαντά ο Γιάνης Μπουγάς στους ισχυρισμούς της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά αναφορικά με τον εμβολιασμό κυβερνητικών βουλευτών εκτός σειράς

Τη σφοδρή αντίδραση του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Γιάννη Μπούγα προκάλεσαν ισχυρισμοί της Αννας Βαγενά (ΣΥΡΙΖΑ) περι εμβολιασμών βουλευτών της πλειοψηφίας εκτός σειράς προτεραιότητας.

Ο κ. Μπούγας σε ανακοίνωσή του δηλώνει τα εξής:

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε ένα ιδιότυπο ανταγωνισμό μεταξύ τους, στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα για τη ΝΔ. Σήμερα ήταν η σειρά της κας Άννας Βαγενά που με περισσό θράσος ισχυρίστηκε, υπό μορφή τάχα ερωτήσεως, όπως κάνουν οι έμπειροι συκοφάντες, ότι βουλευτές της ΝΔ εμβολιάζονται εκτός σειράς. Αν δεν επρόκειτο για τόσο ευαίσθητο ζήτημα δεν θα βοηθούσαμε με την απάντησή μας την κα. Βαγενά να βγει από την κοινοβουλευτική αφάνεια. Για να μην υπάρχει όμως κακόβουλη αναπαραγωγή των ψευδών ισχυρισμών της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ , δηλώνουμε ότι ουδείς βουλευτής της ΝΔ εμβολιάστηκε εκτός σειράς».

Να σημειωθεί ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει πως «μετά τις σκανδαλώδεις καταγγελίες για τον εκτός σειράς εμβολιασμό γαλάζιων στελεχών και παρατρεχάμενων στη θέση ανάπηρων παιδιών και ηλικιωμένων ενηλίκων, όπως επίσης και μετά από έναν μήνα από τον καταστροφικό σεισμό στον νομό μας, με τους σεισμοπαθείς συντοπίτες μας να κοιμούνται μέσα στο κρύο και τα λασπόνερα και το αίτημα για τον έκτακτο εμβολιασμό τους να χτυπάει στου κουφού την πόρτα, υπάρχει η πληροφορία – και μακάρι να διαψευστεί – πως όλοι, δηλαδή και οι 158, βουλευτές της ΝΔ έχουν ήδη εμβολιαστεί. Εξ όσων γνωρίζω, οι βουλευτές των άλλων κομμάτων εμβολιάζονται με τη σειρά τους και δεν χαίρουν κανενός είδους εξαίρεση ή προτεραιότητα. Εγώ, για παράδειγμα, περίμενα έως τώρα να μου έρθει η ειδοποίηση και πρόκειται να εμβολιαστώ το ερχόμενο Σάββατο».

«Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δεν απαρτίζεται αποκλειστικά από ανθρώπους άνω των 70 ετών ή που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Έχει πλήθος νέων και υγιέστατων βουλευτών. Φαίνεται, όμως, ότι απαρτίζεται αποκλειστικά από ανθρώπους που θεωρούν πως όλοι οι υπόλοιποι θνητοί τους χρωστάμε πολλά, από τα συνταγματικά μας δικαιώματα έως και τη ζωή μας. Φαίνεται πως με το που εκλέγεται κανείς βουλευτής της ΝΔ εξασφαλίζει δικαιωματικά ένα «πιστοποιητικό αριστείας», με το οποίο όχι μόνο έχει ειδικά προνόμια, όχι μόνο εξαιρείται από την εφαρμογή των νόμων, αλλά γενικά απαλλάσσεται από πάσης φύσεως ευθύνη, συμπεριλαμβανομένης πρωτίστως της ειλικρίνειας και της διαφάνειας», είχε προσθέσει για να καταλήξει λέγοντας πως «προσωπικά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι οι συνάδελφοι της ΝΔ καταχράστηκαν το αξίωμά τους για να εμβολιαστούν εκτός σειράς, περιμένω όμως μία απάντηση σε αυτή την εύλογη απορία, η οποία δεν είναι μόνο δική μου, αλλά και όσων πολιτών έχουν ακούσει την ίδια πληροφορία. Ειδικά σήμερα, που όπως φαίνεται θα έχουμε ρεκόρ 4.000 κρουσμάτων και 700 διασωληνωμένων. Απέναντι σε αυτή την εικόνα της δημόσιας υγείας, οι βουλευτές της κυβέρνησης φρόντισαν να θωρακίσουν τους εαυτούς τους;»

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική