Πολιτική

Μπρούνο Γκονσάλβες: Στην Αθήνα ο Πορτογάλος γραμματέας Διεθνούς Ένωσης Σοσιαλιστικών Νεολαίων

Έναν σημαντικό επισκέπτη έχει αυτές τις μέρες η Χαριλάου Τρικούπη. Ύστερα από πολλά χρόνια, ήρθε στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Σοσιαλιστικών Νεολαιών (IUSY – ΔΕΣΝ), Μπρούνο Γκονσάλβες. Το ταξίδι του στη χώρα μας θεωρείται ιδιαίτεραι συμβολικό για τα στελέχη του κόμματος καθώς θεωρείται ως μια ευθεία υποστήριξη των διεθνών σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων ενόψει των εθνικών εκλογών.

Ο Μπρούνο Γκονσάλβες, είναι Πορτογάλος, προερχόμενος από το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα του Αντόνιο Κόστα. Την πρώτη μέρα της επίσκεψης του, βρέθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος.

Νωρίτερα σήμερα, σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματεα της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς IUSY Bruno Gonçalves, μαζί…

Posted by Dimitris Mantzos on Wednesday, February 15, 2023

Ανάμεσα στις συναντήσεις που είχε, είναι και αυτή με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος την προηγούμενη χρονιά παρέδωσε την σκυτάλη της ηγεσίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στον Αντόνιο Σάντσεθ. Στη συνάντηση μαζί με τον κ. Παπανδρέου ήταν και η Πωλίνα Λάμψα, Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

«Η συμβολή της νεολαίας στη μάχη υπέρ της δημοκρατίας σε διάφορα σημεία του κόσμου όπου υπάρχουν αυταρχικά καθεστώτα και συγκρούσεις αποτέλεσε κύριο αντικείμενο της συζήτησης καθώς και η κινητοποίηση των προοδευτικών νέων στην πορεία για εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντηση τους. Σημειώνεται ότι τη συγκεκριμένη πρόσκληση – πρωτοβουλία, ανήκει στον επικεφαλής της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Τσούμα.


bruno_goncalves_-_papandreou_1


tsoumas_-_papandreou_-_goncalves