10 Απριλίου 2020

Νίκος Ρωμανός: “Η ΝΔ είναι μπετόν αρμέ” (VIDEO)

Όπως είπε σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, «δεν θα ανεχθούμε από κανέναν καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανό, η κυβέρνηση χειρίζεται τα θέματα εξωτερικής πολιτικής με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα, ενώ αναφορικά με το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης επεσήμανε πως είναι άκυρο και πως με τις κινήσεις του ο πρωθυπουργός έχει στείλει μήνυμα σε όλες τις πλευρές πως η Ελλάδα δεν θα δεχτεί τετελεσμένα.

Αναφορικά με την επιλογή της κυρίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό πως υπάρξει ευρύτατη συναίνεση στο πρόσωπό της. Σχετικά με τις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αλλάξει την ατζέντα ο κ. Ρωμανός υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς το timing της ανακοίνωσης του ονόματος ήταν σωστό και αναμενόμενο. Για την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπογράμμισε πως την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός και πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα σενάρια που διακινούνται.

Στο οικονομικό πεδίο, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις επενδύσεις, για τις οποίες επεσήμανε πως αρχίζουν και ανεβάζουν ταχύτητα πως το επόμενο διάστημα αναμένεται περαιτέρω ενίσχυσή τους. Για τη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο κ. Ρωμανός εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η κυβέρνηση θα το επιτύχει με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομία και την «τσέπη» των πολιτών.

Tέλος, για το μεταναστευτικό, ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο και πως η επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει ως βασικό στόχο να υλοποιηθεί άμεσα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημαΠολιτική