Πολιτική

Ναι στη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια λέει ο Δένδιας – Υπερψήφισα το σύμφωνο συμβίωσης, υπενθυμίζει

Υπέρ της διάταξης που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας σε  συνέντευξη του στην «Καθημερινή». Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει ότι ο ίδιος το 2015, ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.

Σημειώνει, παράλληλα, ότι όπως έχει εξηγήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η επιδίωξη του είναι να ωριμάσει αυτή η συζήτηση στην κοινωνία, πριν έρθει προς εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι δεν πρέπει να γίνει αφορμή για τον διχασμό της κοινωνίας αλλά ούτε και να αποτελέσει αφορμή μικροκομματικής εργαλειοποίησης από την αντιπολίτευση.

Προσθέτει ότι πρέπει όταν έρθει το τελικό κείμενο τότε θα έχουμε πλήρη εικόνα για το τι θα περιλαμβάνει. «Είναι ευνόητο ότι είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά στο τέλος η κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί», εξηγεί. Ο κ. Δένδιας, καταλήγει, λέγοντας ότι για να τοποθετηθεί κάποιος υπεύθυνα θα πρέπει πρώτα να έρθει η τελική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική