14 Ιουλίου 2020

NATO: Βλέπουμε πομπές ρωσικών αρμάτων και στρατιωτών να μπαίνουν στην Ουκρανία

F919A2EFA5664B8B4B54077F29A20ECB.jpg«Κατά το τελευταίο διμήμερο, έχουμε δει […] πομπές ρωσικού οπλισμού, κυρίως ρωσικά άρματα μάχης, ρωσικά πυροβόλα, ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα και ρωσικά στρατεύματα να μπαίνουν στην Ουκρανία», δήλωσε ο ανώτατος διοικητής της Βορειατλαντικής Συμμαχίας στην Ευρώπη, πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλαβ.

Πομπές ρωσικών αρμάτων μάχης, πυροβολικού και στρατιωτών που εισέρχονται σε ουκρανικό έδαφος έχει εντοπίσει κατά τις τελευταίες δυο ημέρες το NATO, όπως δήλωσε ο διοικητής των δυνάμεων της Συμμαχίας στην Ευρώπη, αμερικανός πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλαβ.

«Κατά το τελευταίο διμήμερο, έχουμε δει […] πομπές ρωσικού οπλισμού, κυρίως ρωσικά άρματα μάχης, ρωσικά πυροβόλα, ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα και ρωσικά στρατεύματα να μπαίνουν στην Ουκρανία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πτέραρχος Μπρίντλαβ από τη Σόφια.

Τόνισε πως η Συμμαχία δεν έχει ακόμα σαφή εικόνα του μεγέθους των δυνάμεων που έχουν εισέλθει στην Ουκρανία, προσέθεσε όμως πως έχουν εντοπιστεί πολλές οχηματοπομπές.

Η Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά πως έχει ενισχύσει στρατιωτικά με οιονδήποτε τρόπο τους ρωσόφιλους αντάρτες που επιχειρούν στις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, παρά τις συστηματικές καταγγελίες του Κιέβου.

Οι αντάρτες από την πλευρά τους έχουν παραδεχτεί πως ενισχύονται από «εθελοντές» από τη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη παρατηρητές του Οργανισμού για τη Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανέφεραν πως εντόπισαν πομπή 43 στρατιωτικών οχημάτων χωρίς διακριτικά να κινούνται στην ανατολική ουκρανική επαρχία του Λουχάνσκ, που αποτελεί προπύργιο των ρωσόφιλων αυτονομιστών.Διεθνή