27 Ιανουαρίου 2023

ND Academy: Ολοκληρώθηκε η Πολιτική Ακαδημία της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πολιτική Ακαδημία που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία στα Χανιά, στην οποία παρευρέθηκαν μαζικά στελέχη και μέλη του κόμματος από τον νομό Χανίων και ολόκληρη την Κρήτη.

Κατά την έναρξη της Πολιτικής Ακαδημίας χαιρετισμό απεύθυναν προς τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος η π. Υπουργός και βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, οι βουλευτές Χανίων Μανούσος Βολουδάκης και Βασίλης Διγαλάκης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ Χανίων Γιώργος Μαρκουλάκης και ο πρ. ΝΕ ΟΝΝΕΔ Χανίων Νεκτάριος Τζατζιμάκης.

Εισηγητές στην Πολιτική Ακαδημία ήταν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών και Δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός. Την Πολιτική Ακαδημία συντόνιζε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Χάρης Παπαδάκης.

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης ανέφερε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του: «Ποιος θα περίμενε ότι η Ελλάδα, όπως πολύ σωστά ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, να είναι η πρώτη χώρα συναρτήσει του ΑΕΠ της στην στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για την ενεργειακή κρίση. Ποιος θα περίμενε, τρία χρόνια μετά να μιλάμε για μείωση κατά 95% των μεταναστευτικών ροών, ποιος θα περίμενε μέσα στην πανδημία το μοντέλο διαχείρισης της Ελλάδας και ένα, διαλυμένο από την προηγούμενη Κυβέρνηση, ΕΣΥ να καταφέρει και να έχει αυτό το αποτέλεσμα και το κυριότερο, να αυξήσει το δυναμικό των νοσοκομείων.

Υπάρχει όμως κάτι ενδεχομένως ακόμη πιο σημαντικό και από την επιτυχή διαχείριση των κρίσεων. Γιατί πέραν των κρίσεων, μέσα από αυτά που η Νέα Δημοκρατία είπε προεκλογικά και έκανε μετεκλογικά, απεδείχθη ποιος είναι πιο αποτελεσματικός, εργατικός, ικανός. Αυτός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Εκτός όμως από την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα, αυτό που φάνηκε μέσα από αυτά τα τρεισήμισι χρόνια και συνεχίζει να φαίνεται είναι και κάτι ίσως πιο σημαντικό. Το ποιος έχει ήθος.

Γιατί ειδικά οι μεγαλύτεροι – και το λέω αυτό γνωρίζοντας ότι βρίσκομαι στα Χανιά, απευθυνόμενος σε Κρητικούς, οι οποίοι το καταλαβαίνετε πολύ καλά γιατί έχετε ζήσει αυτό που θέλω να πω. Κάποιοι από την Αριστερά και την Κεντροαριστερά προσπάθησαν να έχουν δική τους ιδιοκτησία την πρόοδο, την κοινωνική ευαισθησία, την αλληλεγγύη. Γιατί τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια που ήταν εκτός εξουσίας;

Έβγαλαν τους συνταξιούχους στο δρόμο και μετά τους έκοψαν το ΕΚΑΣ, τις αναπηρικές συντάξεις και τις συντάξεις χηρείας. Εμείς που δεν τα κάναμε όλα αυτά, δεν τους βγάλαμε στο δρόμο, δεν τους τάξαμε «λαγούς με πετραχήλια», φέρνουμε τις πρώτες αυξήσεις στις συντάξεις μετά από χρόνια. Κι εκτός από τις αυξήσεις, οι συντάξεις δίνονται πλέον στην ώρα τους. Ο «ευαίσθητος» ΣΥΡΙΖΑ στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας έδινε σύνταξη μετά από τρία, τέσσερα ή ακόμη και πέντε χρόνια.

Ο «ευαίσθητος» ΣΥΡΙΖΑ που πήγε δια του αρχηγού του στο σπίτι μιας γυναίκας, σε έναν πλειστηριασμό που έγινε με νόμο που ψήφισε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ο όποιος ήταν που νομοθέτησε και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και έκανε ιδιώνυμο αδίκημα το μπλοκάρισμα ενός πλειστηριασμού. Εμείς από το 40% των συνολικών δανείων που ήταν «κόκκινα», τα πήγαμε στο 10%, χωρίς να λέμε «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».Πολιτική