23 Μαΐου 2019

ΝΔ: Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ-ELFE

«Τα ερωτήματα για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-ELFE δεν απαντήθηκαν από τις τουλάχιστον αμήχανες δηλώσεις του κυρίου Παππά» αναφέρει η ΝΔ, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο υπουργος Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, ανέφερε: «Ο κ. Παππάς ισχυρίζεται ότι το σκάνδαλο είναι δημιούργημα των προηγουμένων κυβερνήσεων. Τότε γιατί οι κακουργηματικές διώξεις ασκήθηκαν για την περίοδο από το 2015 και μετά, δηλαδή την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Ο κ. Παππάς υποστηρίζει ότι ο κ. Μανώλης Πετσίτης είναι ένας ιδιώτης που απομακρύνθηκε το 2015 από το περιβάλλον του. Τότε γιατί ο κ. Πετσίτης μπαινόβγαινε το 2017 στη ΔΕΠΑ ως εκπρόσωπος του Μαξίμου ενώ ταυτόχρονα αμειβόταν πλουσιοπάροχα από τα ELFE του κ. Λαυρεντιάδη;»

Καταλήγοντας, η κ. Σπυράκη κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις επί της ουσίας σε αυτή την υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, έρευνα για την υπόθεση των οφειλών της εταιρίας ELFE προς τη ΔΕΠΑ διενεργεί εδώ και καιρό η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος, στο πλαίσιο της οποίας έχει ήδη ζητήσει άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και των συγγενών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ότι προκύπτει στο πλαίσιο της έρευνας διαβιβάζεται αρμοδίως στις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές ενώπιον των οποίων υπάρχουν σχετικές εκκρεμείς δικογραφίες, δύο στην ανάκριση και μία, με βασικό ερευνώμενο πρόσωπο τον Μανώλη Πετσίτη, στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Προ μηνών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαβιβάστηκε πληροφοριακό δελτίο με τα ευρήματα της Αρχής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Συγκεκριμένα, από το καλοκαίρι του 2017 και μετά η ΔΕΠΑ αποστέλλει καταστάσεις ανά τακτά διαστήματα στις οποίες εμφανίζεται η κίνηση λογαριασμού των ELFE για τις οφειλές προς τη ΔΕΠΑ.

Πέρα από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και συγγενών τους που έχει ζητήσει η Αρχή, παράλληλα, κατά πληροφορίες έχουν σταλεί και ερωτήματα προς αντίστοιχες Αρχές στο εξωτερικό για τη διερεύνηση περιουσιακών στοιχείων όλων των φυσικών και νομικών προσώπων.Κεντρικά πρόσωπα τα οποία ερευνώνται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να είναι ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρος Κιτσάκος και ο Μανώλης Πετσίτης.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image