Πολιτική

ΝΔ: Δεν είναι μέλος μας ο δήμαρχος Ναυπλίου, ούτε έχει υπάρξει ποτέ

«Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, δεν είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ούτε υπήρξε ποτέ» αναφέρουν κατηγορηματικά πηγές της Νέας Δημοκρατίας. Η διαβεβαίωση αυτή από το κυβερνών κόμμα, έρχεται λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις για τις πρωτοφανείς ενέργειες του δημάρχου ο οποίος πετούσε απορρίματα που περιείχαν ακόμα και περιττώματα στην εξώπορτα του αντιπάλου του και υποψηφίου δημάρχου, Δημήτρη Ορφανού!

Οι ενέργειες του προκάλεσαν άλλωστε και την άμεση αντίδραση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου ο οποίος ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες πράξεις δεν ταιριάζουν σε πολιτισμένη προεκλογική περίοδο και ότι αφού ενημερώθηκε ο αρμόδιος Αποκεντρωμένος Γραμματέας, αποφασίστηκε η εκκίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας, σε βάρος του Δημάρχου Ναυπλιέων.

Από γκαζάκια μέχρι ακαθαρσίες και περιττώματα περιείχαν οι σακούλες

Η παραδοχή της πρωτοφανούς πράξης έγινε από τον ίδιο τον δήμαρχο Ναυπλίέων κ. Κωστούρο ο οποίος με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα υποστήριξε πως επηρεάστηκε αρνητικά από την «τοξική» αντιπαράθεση.

«Δυστυχώς όμως όλη αυτή η τοξική κατάσταση κάποια στιγμή ανθρώπινα με επηρέασε αρνητικά και με οδήγησε σε μία λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα, να τοποθετήσω απορρίμματα στη πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κωστούρος έχει «πιαστεί» από κάμερες ασφάλειας να αφήνει σακούλες με σκουπίδια και περιττώματα στην εξώπορτα του πολιτικού του αντιπάλου τουλάχιστον 30 φορές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου την Παρασκευή και κατέθεσε το σχετικό βίντεο που δείχνει καρέ – καρέ τις πράξεις του δημάρχου. Ζήτησε μάλιστα να ενεργοποιηθούν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Δημήτρη Κωστούρου. Σημειώνεται πως οι σακούλες περιείχαν γκαζάκια με εύφλεκτο υλικό, σκουπίδια καθημερινής χρήσης, χρησιμοποιημένα χαρτιά υγείας, ακαθαρσίες και περιττώματα ζώων.


dkostourosanartisi

Στην απολογητική του ανάρτηση ο Δημήτρης Κωστούρος, λέει: «Το τελευταίο αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκα αντιμέτωπος με ύβρεις και συκοφαντίες που δεν αφορούσαν το τεράστιο έργο που έχουμε επιτελέσει στο δήμο Ναυπλιέων τα τελευταία χρόνια αλλά αφορούσαν εμένα προσωπικά την τιμή μου και την υπόληψή μου. Δεν απάντησα , δεν σχολίασα δημόσια και δεν απευθύνθηκα στην δικαιοσύνη , όπως πιθανόν θα έπρεπε για τους επαγγελματίες υβριστές που διακινούν καθημερινά σκουπίδια δίχως να τους νοιάζουν οι επιπτώσεις. Δυστυχώς όμως όλη αυτή η τοξική κατάσταση κάποια στιγμή ανθρώπινα με επηρέασε αρνητικά και με οδήγησε σε μία λανθασμένη ανταποδοτική πράξη με συμβολικό χαρακτήρα , να τοποθετήσω απορρίμματα στη πόρτα εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας του κυρίου Ορφανού. Ήταν λάθος πράξη , εκδήλωση θυμού και αγανάκτησης. Προχωρώ μπροστά , με τα λάθη και τις παραλείψεις μου , τώρα ακόμα πιο δυνατά!».

Η αίτηση του Δημήτρη Ορφανού για ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του απερχόμενου δημάρχου αναμένεται να εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ αναμένεται και η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς. Ο γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικης Ελλάδας και Ιόνιων Νήσων Δημητρης Κατσαρός έλαβε οδηγία για την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας κατά του δημαρχου. Ήδη τη Δευτέρα θα ζητήσουν εξηγήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική