23 Μαΐου 2019

ΝΔ για δηλώσεις Ερντογάν:Αυτά είναι τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης;

Έντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζητά από την χώρα μας να μην απογειώνει πολεμικά αεροπλάνα για το Αιγαίο, προκειμένου να μην κάνει το ίδιο και η χώρα του. Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Τούρκος Πρόεδρος ζητά, με προκλητικό τρόπο, από την χώρα μας κάτι ανήκουστο. Να εγκαταλείψει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο και να σταματήσει να υπερασπίζεται την εθνική της κυριαρχία.

Αν αυτό εννοεί η Άγκυρα, όταν μιλά για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να της ξεκόψει κάθε τέτοια σκέψη.

Στα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας δεν χωρούν παζάρια και συμψηφισμοί».

Νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο «Ηaberturk» απάντησε με τον γνωστό γλαφυρό του τρόπο στην ερώτηση αν θα παραλάβει τελικά τους S-400 και θα τους ενεργοποιήσει, όπως έχει κάνει η Ελλάδα με τους S-300.

«Όταν κάπου κάπου τα αεροσκάφη μας απογειώνονται στο Αιγαίο, βλέπετε πώς απογειώνονται και τα αεροσκάφη από την Ελλάδα. Όμως όταν απογειωθούν τα αεροσκάφη της Ελλάδας και απογειώσουμε τα δικά μας τότε λένε ‘γιατί τα απογειώσατε’! Τι σημαίνει δηλαδή; Αυτά είναι τουριστικά αεροπλάνα. Όταν εσύ απογειώνεις, τότε θα απογειωθεί και το δικό μου. Αυτή η υπόθεση δεν έχει συγχώρεση. Αν συμβεί, κάτι άλλο τι θα γίνει; Aς δέσουμε τον γάϊδαρο μας σε γερό κοντάρι και μετά έχει ο Θεός!»Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image