Πολιτική

ΝΔ για μετρό στα Εξάρχεια: Λυσσαλέα αντίδραση κάποιων οπισθοδρομικών μελών «συλλογικοτήτων»

Την ένταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα Εξάρχεια με αφορμή την έναρξη των έργων για το μετρό σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία

Όπως αναφέρεται, «Ένα έργο που θα διευκολύνει σημαντικά τους κατοίκους, συναντά τη λυσσαλέα αντίδραση κάποιων οπισθοδρομικών μελών «συλλογικοτήτων» που μιλούν μάλιστα στο όνομα της προόδου». Η ΝΔ καλεί και τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση σχετικά με το να είναι υπέρ ή κατά του έργου.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:  «Καθημερινά βλέπουμε κάποιους να αντιδρούν βίαια, τραμπουκίζοντας ακόμη και τους εργαζομένους στο εργοτάξιο, προκειμένου να μη γίνει σταθμός του μετρό στα Εξάρχεια. Ένα έργο που θα διευκολύνει σημαντικά τους κατοίκους, συναντά τη λυσσαλέα αντίδραση κάποιων οπισθοδρομικών μελών «συλλογικοτήτων» που μιλούν μάλιστα στο όνομα της προόδου. Ο λαλίστατος κατά τα άλλα ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βρει να πει μια κουβέντα.

Είναι υπέρ ή κατά του να δημιουργηθεί σταθμός μετρό στα Εξάρχεια; Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των εργαζόμενων; Αναμένουμε ότι Λυσσαλέα αντίδραση κάποιων οπισθοδρομικών μελών «συλλογικοτήτων» θα βρει το χρόνο να ασχοληθεί και με ένα φλέγον ζήτημα για τους κατοίκους της περιοχής».

Δύο συλλήψεις στα Εξάρχεια

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν δύο από τις προσαγωγές που έγιναν σήμερα το πρωί από την πλατεία στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των κατοίκων για την κατασκευή του μετρό.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι συγκεντρωθέντες, γύρω στις 08:30, πέταξαν ντομάτες, αυγά και καφέδες εναντίον του συνεργείου που εκτελεί τις εργασίες στην πλατεία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να γίνουν συνολικά 32 προσαγωγές από την αστυνομία.

Οι δύο που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η εξέταση των υπολοίπων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την αστυνομία, παραμένουν έξω από τη ΓΑΔΑ περίπου 30 έτομα, που έχουν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση στους συλληφθέντες και προσαχθέντες.

Δείτε φωτογραφίες:


exarhia__1_


exarhia__2_


exarhia__3_


exarhia__4_


exarhia__5_