11 Μαΐου 2021

ΝΔ για τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την κατασκευαστική CCC: Κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής

Επίθεση ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα στην προανακριτική – Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε την κατασκευαστική CCC στο καθεστώς των ναυτιλιακών για να γλιτώνει φόρους- Για κανονικό «πάρε-δώσε» εγκαλεί η Πειραιώς την Κουμουνδούρου 

Για « κανονικό πάρε-δώσε δηλαδή σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος» κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία την αξιωματική αντιπολίτευση, μετά τις αποκαλύψεις του Κυριάκου Τόμπρα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε την λιβανέζικη κατασκευαστική CCC στο καθεστώς των ναυτιλιακών εταιρειών για να γλιτώνει φόρους.

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι ανατρέχοντας στις διατάξεις της τροπολογίας, πράγματι υπάρχουν ρυθμίσεις που επιτρέπουν στις εμπορικές εταιρείες να ενταχθούν « στο καθεστώς των ναυτιλιακών εταιρειών προκειμένου να απαλλαγούν από την φορολογία που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Σαμαρά».

«Πρόκειται για μια κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής», τονίζει η ΝΔ προσθέτοντας: «Ο κ. Τσακαλώτος που κατέθεσε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ας εξηγήσει: Ήταν δική του πρωτοβουλία ή έλαβε εντολές από τον κ. Τσίπρα; Όποια κι αν είναι η απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύτατα εκτεθειμένος».

Αναλυτικά, η ΝΔ αναφέρει:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο μάρτυρας Κ. Τόμπρας στη διάρκεια της κατάθεσής του στην Προανακριτική της Βουλής, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συναλλαγής με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενέταξε με τροπολογία την 1η Απριλίου του 2019, τις εμπορικές εταιρείες του αναγκαστικού νόμου 89/1967 στο καθεστώς των ναυτιλιακών εταιρειών προκειμένου να απαλλαγούν από την φορολογία που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Σαμαρά. Ένα κανονικό πάρε-δώσε δηλαδή σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Ανατρέχοντας στο συγκεκριμένο νόμο, 4605 και στα άρθρα 38 και 39 της 1ης Απριλίου 2019 επιβεβαιώνονται απολύτως αυτά που λέει ο μάρτυρας. Πράγματι υπάρχουν νομοθετικές ρυθμίσεις με αυτό το περιεχόμενο. Πρόκειται για μια κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής. Ο κ. Τσακαλώτος που κατέθεσε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ας εξηγήσει: Ήταν δική του πρωτοβουλία ή έλαβε εντολές από τον κ. Τσίπρα; Όποια κι αν είναι η απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύτατα εκτεθειμένος.Πολιτική