9 Μαρτίου 2021

ΝΔ: Η μόνη απόπειρα συγκάλυψης υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης έγινε από τον Τσίπρα

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για θλιβερή προσπάθεια να δώσει κομματικό χρώμα σε μια υπόθεση που θα έπρεπε να βρει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο  – Η κυβέρνηση «θα λάβει κάθε θεσμικό μέτρο για να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα»

Για «θλιβερή προσπάθεια» κομματικοποίησης των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης έκανε λόγο το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η μόνη απόπειρα συγκάλυψης- και είναι γνωστή στο πανελλήνιο- είναι η απόπειρα που έκανε ο κ. Τσίπρας, εγγράφως μάλιστα, να μείνει στο σκοτάδι η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας» τονίζει η Νέα Δημοκρατία, προσθέτοντας ότι « είναι πραγματικά θλιβερή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει κομματικό χρώμα σε μια υπόθεση η οποία θα έπρεπε να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα».

Η Πειραιώς υπενθυμίζει ότι μέσω της ημερίδας «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» η κυβέρνηση ενθάρρυνε στόματα να ανοίξουν, ξεκαθαρίζοντας ότι θα λάβει κάθε μέτρο για να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα.

Αναλυτικά, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ αναφέρει:

Η μόνη απόπειρα συγκάλυψης- και είναι γνωστή στο πανελλήνιο- είναι η απόπειρα που έκανε ο κ. Τσίπρας, εγγράφως μάλιστα, να μείνει στο σκοτάδι η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας. Είναι πραγματικά θλιβερή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει κομματικό χρώμα σε μια υπόθεση η οποία θα έπρεπε να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Η κυβέρνηση ήταν εκείνη που μέσω της ημερίδας με θέμα «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», ενθάρρυνε τα στόματα να ανοίξουν. Και θα λάβει κάθε θεσμικό μέτρο ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Οσο για τις συγκεκριμένες υποθέσεις που έχουν έρθει στο φως, το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και όλες οι κρατικές υπηρεσίες είναι στη διάθεσή της.Πολιτική