31 Μαΐου 2020

Η ΝΔ καλεί τον Κοτζιά να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης

Επιμένει η Νέα Δημοκρατία στο θέμα της δημοσιοποίησης της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, από το υπουργείο Εξωτερικών.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέρχεται στο θέμα και αυτή τη φορά πετάει το γάντι στον πρώην υπουργό, καλώντας να δώσει ο ίδιος στη δημοσιότητα την 9σέλιδη επιστολή παραίτησής του.

«Αν ο κ. Τσίπρας φοβάται, οφείλει να το πράξει πλέον ο κ. Κοτζιάς» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της ΝΔ, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζει καταγγέλλει ότι « επιστολή παραίτησης ενός υπουργού δεν είναι προσωπικό ραβασάκι», γι’ αυτό και πρέπει να δοθεί στην δημοσιότητα.

Αναφέρει συγκεκριμένα η ΝΔ στην νέα ανακοίνωσή της: « Έξι ημέρες έχουν περάσει από την αποπομπή Κοτζιά και οι πολίτες εξακολουθούν να παρακολουθούν μια κυβέρνηση σε αποσύνθεση με υπουργούς να αλληλοκατηγορούνται και να αλληλοϋβρίζονται. Η επιστολή παραίτησης ενός υπουργού δεν είναι προσωπικό ραβασάκι. Πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα. Αν ο κ. Τσίπρας φοβάται, οφείλει να το πράξει πλέον ο κ. Κοτζιάς».

Το θρίλερ της 9σέλιδης επιστολής Κοτζιά

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η 9σέλιδη επιστολή του Νίκου Κοτζιά μπήκε στο στόχαστρο από τον ίδιο τον πρώην υπουργό, ο οποίος ζήτησε από τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένου να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής του, όταν επιχείρησε να απαντήσει στους ισχυρισμούς του κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ότι είναι «ακατανόητη» η παραίτηση Κοτζιά.

«Ας δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή της παραίτησής μου Τσίπρας και Καμμένος. Εκεί μέσα σε εννιά σελίδες εξηγώ λεπτομερώς τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.

Το θρίλερ της επίμαχης επιστολής ωστόσο συνεχίστηκε και όταν ο πρωθυπουργός σε απάντησή του σχετικά με το περιεχόμενό της, ανέφερε ότι δεν την έχει ανοίξει ακόμη για να την διαβάσει. Συγκεκριμένα,  ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως την Πέμπτη πληροφορήθηκε πως υπάρχει μια επιστολή που βρίσκεται στο γραφείο του με την ένδειξη «αυστηρά προσωπικό».

«Θα την διαβάσω με προσοχή όταν επιστρέψω άλλωστε, αύριο, θα συναντηθώ κατ’ ιδίαν και με τον Νίκο Κοτζιά. Ωστόσο δεν συνηθίζω ποτέ να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε μένα ως “αυστηρά προσωπικές”. Και δεν πρόκειται να το κάνω ούτε τώρα».Πολιτική