15 Ιουλίου 2020

ΝΔ κατά ΕΡΤ: Εχει καταντήσει ένα χυδαίο κανάλι παραγωγής fake news

nea-dimokratia-ert-2019-04-11.jpgΣφοδρή επίθεση κατά της ΕΡΤ εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την κάλυψη των όσων είπε σε πρωινή εκπομπή ο βουλευτής του κόμματος Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Η κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης δεν έχει προηγούμενο. Το Μαξίμου έχει μετατρέψει την ΕΡΤ σε ένα χυδαίο κανάλι διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Ας γνωρίζουν τα πρόθυμα φερέφωνα της συριζαϊκής προπαγάνδας και οι προβοκάτορες κατασκευαστές των fake news, ότι από την επομένη κιόλας μέρα των εθνικών εκλογών, η ΕΡΤ θα γίνει η δημόσια, ανεξάρτητη και πολυφωνική τηλεόραση που αξίζει στους Έλληνες» τόνισε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Οι δηλώσεις Αθανασίου
Αφορμή για την επίθεση ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμος Αθανασίου σε ερώτηση αν μια ενδεχόμενη μίζα σε κάποιον υπουργό εμπίπτει η όχι στον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Αν παραγράφεται δηλαδή , αφού είναι ένα αδίκημα που εμπίπτει στα καθήκοντα του υπουργού, η είναι ένα αδίκημα επ΄ ευκαιρία των καθηκόντων του, και συνεπώς δεν παραγράφεται.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου απάντησε ότι είναι στα καθήκοντα αφού «δεν θα την έπαιρνε την μίζα αν δεν ήταν υπουργός. Πιστεύω ότι είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων του διότι αν δεν ασκούσε τα καθήκοντα δεν θα τα έπαιρνε».Πολιτική