26 Μαΐου 2022

ΝΔ κατά Τζανακόπουλου για το ΑΠΘ: Ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας -Υποστηρίζει τους μπαχαλάκηδες

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή και όσα είπε ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ο πρύτανης του ΑΠΘ σε συνεργασία με την κυβέρνηση έχει θέσει ως βασικό του στόχο της θητεία του να εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία στο Αριστοτέλειο. Ούτε βιβλιοθήκες τον ενδιαφέρουν, ούτε η ακαδημαϊκή λειτουργία του Πανεπιστημίου τον ενδιαφέρει, ούτε τίποτα».

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αντέδρασε έντονα υποστηρίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση «ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας».

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η υποστήριξη που παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις παραβατικές ομάδες που επιχειρούν να διαλύσουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά κλιμακώνεται.

Ο Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος σήμερα στην ΕΡΤ ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία στοχοποιεί τον Πρύτανη του ΑΠΘ και την Αστυνομία, παίρνοντας ανοιχτά το μέρος εκείνων που βανδάλισαν τον χώρο που προοριζόταν για βιβλιοθήκη και που από χθες έχουν μετατρέψει το Πανεπιστήμιο σε πεδίο μάχης.

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστηρίζει τους μπαχαλάκηδες λέγοντας ότι “προκλήθηκαν” από τον Πρύτανη του ΑΠΘ. Πως προκλήθηκαν; Από την προοπτική δημιουργίας βιβλιοθήκης! Προφανώς για τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, τα πανεπιστήμια αντί για βιβλιοθήκες, θα πρέπει να έχουν χώρους με στυλιάρια και μολότοφ.

Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση τοποθετείται όπως μια περιθωριακή ομάδα, αυτό είναι επικίνδυνο για τα Πανεπιστήμια, τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών και διδασκόντων

Τι είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και αντέδρασε η ΝΔ

Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε μεταξύ άλλων για εικόνες ντροπής. Όπως είπε «ο πρύτανης του ΑΠΘ σε συνεργασία με την κυβέρνηση έχει θέσει ως βασικό του στόχο της θητεία του να εγκαταστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία στο Αριστοτέλειο. Ούτε βιβλιοθήκες τον ενδιαφέρουν, ούτε η ακαδημαϊκή λειτουργία του Πανεπιστημίου τον ενδιαφέρει, ούτε τίποτα».

Αναφερόμενος σε πλάνα που προβλήθηκαν στην εκπομπή από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον χώρο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «οι εικόνες που βλέπουμε δεν αρμόζουν σε ακαδημαϊκό ίδρυμα, είναι εικόνες ντροπής να σέρνονται νέα παιδιά από αστυνομικούς οπλισμένους σαν αστακούς, με μάσκες αερίου, αντιασφυξιογόνες, και να χτυπιούνται κατά αυτόν τον τρόπο. Αυτή η εικόνα που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στους δέκτες μας, είναι αποκλειστική ευθύνη του πρύτανη και της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού. Πρόκειται για εικόνες ντροπής που ανεξαρτήτως του ποιες μπορεί να είναι οι επιδιώξεις ή εν πάση περιπτώσει οι πολιτικές θέσεις των φοιτητών είναι τραγικές εικόνες. Δε λύνονται τα ζητήματα στο Πανεπιστήμιο με αυτό τον τρόπο».Πολιτική