Πολιτική

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να δικαιολογεί τις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου

Κόντρα ανάμεσα σε Μαξιμου και αξιωματική αντιπολίτευση μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για το προσφυγικό

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μίλησε για κακοποίηση μεταναστών στην Ελλάδα. Το υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να απαντήσει στην Άγκυρα κάνοντας, από την πρώτη στιγμή, λόγο για ανυπόστατους χαρακτηρισμούς από πλευράς Τουρκίας.

Επικριτικός εμφανίζεται ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης απευθύνοντας μεταξύ άλλων την εξής ερώτηση στον Στέλιο Πέτσα: «Τι εννοεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν λέει ότι "ζητάμε παντού και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες'';»

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χαρίτση έχει ως εξής: «Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου είναι απόλυτα καταδικαστέες τη στιγμή μάλιστα που η τουρκική ηγεσία εργαλειοποιεί τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές για να απειλήσει την Ευρώπη. Ο κ. Πέτσας έχει απόλυτο δίκιο ότι τα τελευταία 4μησι χρόνια σώζαμε και περιθάλπαμε κόσμο και το Λιμενικό Σώμα έχει καταβάλει απίστευτες προσπάθειες σε αυτήν την κατεύθυνση. Το θέμα είναι τώρα τι οδηγίες υπάρχουν στη θάλασσα…Τι εννοεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν λέει ότι "Ζητάμε παντού και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες…. αυξάνει στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες."; Έχουν ή δεν έχουν τα στελέχη του λιμενικού- τα οποία μάλιστα πραγματοποιούν αυξημένες περιπολίες – τις διαταγές να τηρούν τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας για έρευνα και διάσωση βάσει του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου; Γιατί ανεβαίνει στατιστικά η πιθανότητα για θανάτους αντί να ανεβαίνει για διασώσεις, όταν αυξάνονται οι περιπολίες;»

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ξύπνησε και μετά από 24 ώρες θυμήθηκε να ''καταδικάσει'' τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών… Αλλά με τα ερωτήματα του στην ουσία δικαιολογεί τις δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου που δήθεν ''καταδικάζει''».

«Αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρικυμία του και συνεχίζουμε, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και το κοινοτικό κεκτημένο, να φυλάσσουμε τα σύνορά μας και να σώζουμε ζωές» πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική