7 Δεκεμβρίου 2021

ΝΔ: O Τσίπρας που γνωρίζει καλά πώς να πείσει αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν, ας ξεκινήσει από τον Πολάκη

Πώς σχολίασε το κυβερνών κόμμα την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ νωρίτερα στη Βουλή

«O κ. Τσίπρας που γνωρίζει καλά πώς να πείσει αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν, ας δείξει τις ικανότητές του, ξεκινώντας από τον αν. υπουργό υγείας της κυβέρνησής του κ. Πολάκη», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία για την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον υπόχρεωτικό λογαριασμό λέγοντας ότι «επιμένετε να μιλάτε για επιστροφή στην κανονικότητα μόνο για τους εμβολιασμένους. Με την άλλη μισή Ελλάδα τι θα κάνετε; Θα την εξαφανίσετε; Και πως πιστευετε ότι θα είναι ασφαλής η μισή Ελλάδα όταν η άλλη μισή δε θα είναι εμβολιασμένη; Δεν έχετε ακούσει τόσο καιρό αυτό που λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ότι δε μπορεί κανένας να είναι ασφαλής αν δεν είναι όλοι ασφαλείς. Τα βάζετε με τους νέους αλλά αυτή την στιγμή έχουμε πάνω από 1 εκατ. ανεμβολίαστους ανω των 50 ετών».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «ποινές και οι απειλές για τους μη εμβολιασμένους αποτελούν απόδειξη της αποτυχίας σας να πείσετε τους πολίτες. Σταματήστε αυτή τη συζήτηση περί υποχρεωτικού εμβολιασμού και προσπαθήστε να πείσετε τους πολίτες, όχι να τους εκβιάσετε. Θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Και αφήστε το διχασμό και τους διαχωρισμούς. Πέρα από κοινωνικά επικίνδυνο είναι και υγειονομικά επικίνδυνο. Το εμβόλιο σώζει ζωές. Ο εμβολιασμός όλων μας είναι αναγκαίο όπλο απέναντι στη νόσο».

«Δεν πρέπει όμως να δίνετε την εντύπωση ακόμη και σε έναν εμβολιασμένο ότι δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Ότι μπορεί να συνωστίζεται και να διασκεδάζει χωρίς μάσκα σε κλειστούς χώρους. Είναι λάθος. Δείτε τα στοιχεία που παρουσίασε χθες το υπουργείο υγείας της Βρετανίας. Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που νοσούν στα Βρετανικά νοσοκομεία είναι εμβολιασμένοι. Σίγουρα αν δεν είχαν εμβολιαστεί θα είχαν έτσι κι αλλιώς χειρότερη τύχη. Και σίγουρα η πλειοψηφία όσων εμβολιάζεται αποφεύγει τη νόσηση. Ωστόσο μη δίνεται σήμα απόλυτης χαλάρωσης, όσο ο ιός είναι ανάμεσά μας. Και σταματήστε την ανοησία με τις απειλές και το διχασμό», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.Πολιτική