28 Μαΐου 2022

ΝΔ σε Παπαδημούλη: Ο «βαρώνος του real estate» να προσπαθήσει να πείσει τους συντρόφους του ότι δεν είναι ανάλγητος

Η ΝΔ απαντά στην ανακοίνωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Ο κ. Παπαδημούλης κατηγόρησε την Πειραιώς ότι βρίσκεται πίσω από δημοσιεύματα για έξωση που έκανε σε ενοικιάστρια ακινήτου του

Κόντρα της Νέας Δημοκρατίας με τον Δημήτρη Παπαδημούλη προκάλεσε η ανακοίνωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί την Πειραιώς ότι βρίσκεται πίσω από δημοσιεύματα, βάσει των οποίων ο ίδιος έκανε έξωση σε ενοικιάστρια ακινήτου του.

Σε ανακοίνωσή της, η Πειραιώς καλεί τον κ. Παπαδημούλη, τον οποίο χαρακτηρίζει ως «βαρώνο του real estate», «αντί να επιτίθεται στη ΝΔ (που δεν ασχολήθηκε μαζί του) με αφορμή τις διαφορές που έχει με τους ενοικιαστές του, καλύτερο είναι να προσπαθήσει να πείσει τους συντρόφους του ότι δεν είναι ανάλγητος, αλλά κάνει κοινωνική πολιτική μέσω των ακινήτων του».

Με σκωπτική διάθεση, του εύχεται «καλή χρονιά και καλά εισοδήματα», ενώ σημειώνει: «Ελπίζουμε τουλάχιστον, έστω κρυφά, να μας ευχαριστεί που μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ».

Αναλυτικά, η ΝΔ αναφέρει:

Ο «βαρώνος του real estate» κ. Παπαδημούλης, αντί να επιτίθεται στη ΝΔ (που δεν ασχολήθηκε μαζί του) με αφορμή τις διαφορές που έχει με τους ενοικιαστές του, καλύτερο είναι να προσπαθήσει να πείσει τους συντρόφους του ότι δεν είναι ανάλγητος, αλλά κάνει κοινωνική πολιτική μέσω των ακινήτων του. Κατά τα λοιπά του ευχόμαστε καλή χρονιά και καλά εισοδήματα!

ΥΓ. Ελπίζουμε τουλάχιστον, έστω κρυφά, να μας ευχαριστεί που μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ.

«Ουδέποτε έγινε έξωση ούτε από εμένα ούτε από μέλος της οικογένειάς μου»

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημούλης κατηγορεί τη ΝΔ ότι βρίσκεται πίσω από τα δημοσιεύματα και επισημαίνει ότι «ουδέποτε έγινε έξωση ούτε από εμένα ούτε από μέλος της οικογένειάς μου σε ενοικιάστρια ακινήτου, όπως ψευδώς αναφέρεται».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, το επίμαχο ακίνητο ανήκει στον γιο του και ενοικιάστηκε τον Μάιο του 2021 έναντι 400 ευρώ τον μήνα. Όπως υποστηρίζει, η ενοικιάστρια δεν πλήρωσε ποτέ ενοίκιο αλλά ούτε και λογαριασμό ΔΕΚΟ. «Αποτέλεσμα ήταν, μετά από ευγενικές οχλήσεις και μετά από πέντε μήνες που συσσωρεύονταν χρέη, απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμοί, η συνήγορος του γιου μου να αιτηθεί μία διαταγή απόδοσης μισθίου, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως γίνεται πάντοτε σε αντίστοιχες περιπτώσεις», προσθέτει.

«Λαμβάνοντας μάλιστα υπ’ όψιν την οικονομική δυσπραγία της ενοικιάστριας και προκειμένου να μην διογκώνονται επ’ αόριστον τα χρέη, της χαρίστηκαν τα οφειλόμενα ενοίκια με δέσμευση πως δεν θα γίνουν απαιτητά στο μέλλον, καθώς και οι απλήρωτοι λογαριασμοί και κοινόχρηστα, αφήνοντας οικειοθελώς το ακίνητο. Επομένως, όχι μόνο έξωση δεν έγινε, αλλά χαρίστηκαν και ενοίκια 8 μηνών και τα αντίστοιχα χρέη σε ΔΕΚΟ και κοινόχρηστα, τα οποία ανέλαβε προς διευκόλυνση της ενοικιάστριας να πληρώσει ο γιος μου», σημειώνει.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παπαδημούλης ανακοίνωσε ότι οι δικηγόροι του έχουν εντολή να πράξουν τα νόμιμα απέναντι σε «δόλιους συκοφάντες και τους εντολείς τους» για να αποκαταστήσουν την αλήθεια και να ζητήσουν συγγνώμη.

Αναλυτικά, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε:

Η χυδαιότητα και η συκοφαντία έχουν κοντά ποδάρια.

Με αφορμή δημοσιεύματα που προωθεί η ΝΔ ξεκαθαρίζω:

Ουδέποτε έγινε έξωση ούτε από εμένα ούτε από μέλος της οικογένειάς μου σε ενοικιάστρια ακινήτου, όπως ψευδώς αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα.

Για να τελειώνουν τα ψέματα:

Ο γιος μου, στον οποίο ανήκει το επίμαχο ακίνητο 100 τ.μ., το ενοικίασε τον Μάιο του 2021 σε μία κυρία έναντι 400 ευρώ το μήνα, η οποία από τότε δεν κατέβαλε ούτε ένα ενοίκιο και δεν πλήρωσε ούτε έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ. Αποτέλεσμα ήταν, μετά από ευγενικές οχλήσεις και μετά από πέντε μήνες που συσσωρεύονταν χρέη, απλήρωτα ενοίκια και λογαριασμοί, η συνήγορος του γιου μου να αιτηθεί μία διαταγή απόδοσης μισθίου, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως γίνεται πάντοτε σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Λαμβάνοντας μάλιστα υπ’ όψιν την οικονομική δυσπραγία της ενοικιάστριας και προκειμένου να μην διογκώνονται επ’ αόριστον τα χρέη, της χαρίστηκαν τα οφειλόμενα ενοίκια με δέσμευση πως δεν θα γίνουν απαιτητά στο μέλλον, καθώς και οι απλήρωτοι λογαριασμοί και κοινόχρηστα, αφήνοντας οικειοθελώς το ακίνητο.

Επομένως, όχι μόνο έξωση δεν έγινε, αλλά χαρίστηκαν και ενοίκια 8 μηνών και τα αντίστοιχα χρέη σε ΔΕΚΟ και κοινόχρηστα, τα οποία ανέλαβε προς διευκόλυνση της ενοικιάστριας να πληρώσει ο γιος μου.

Καλώ λοιπόν τους συκοφάντες να ανασκευάσουν, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Οι δόλιοι συκοφάντες και οι εντολείς τους, οφείλουν να αποκαταστήσουν την αλήθεια και να ζητήσουν συγγνώμη.
Καμμία πολιτική αντιπαλότητα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα χυδαία ψεύδη. Οι δικηγόροι μου έχουν ήδη εντολή να πράξουν τα νόμιμα. Δεν θα κάνω πίσω, ούτε για να πάρω φόρα!

Όσο για τους εντολείς τους, ας πουν πρώτα πώς αγόρασαν τα σπίτια του Βολταίρου μέσω offshore και πότε θα ξεπληρώσουν τα χρέη της ΝΔ ύψους 343 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες και μετά να συκοφαντούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.Πολιτική