19 Απριλίου 2019

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Ευχαριστούμε για την προβολή της συνέντευξης στους FT

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία σχολιάζει την συνέντευξη του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη στους Financial Times έδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, αρχικά ευχαριστεί το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την προβολή της συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στους Financial Times, οι οποίοι μάλιστα προδικάζουν στο σημερινό τους δημοσίευμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Στη συνέχεια γίνονται επισημάνσεις και συστάσεις προς το επικοινωνιακό επιτελείο του κυβερνώντος κόμματος προκειμένου στο εξής να διαβάζουν πιο προσεκτικά τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση-απάντηση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ευχαριστεί θερμά το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την προβολή της συνέντευξης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στους Financial Times, οι οποίοι προδικάζουν σήμερα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας μας.   Θα συστήναμε απλώς στους επιτελείς της Κουμουνδούρου να διαβάζουν τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας πριν εκδώσουν τις δικές τους. Αν τις διάβαζαν θα έβλεπαν ότι στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το πρωί η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται επί λέξει ότι ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι οι επιχειρηματίες θα πρέπει “να πληρώνουν τους φόρους τους, να επενδύουν στην Ελλάδα και να μην περιμένουν προνομιακή μεταχείριση μέσω της αγοράς τηλεοπτικών σταθμών”.

Καθώς όμως αποφάσισαν ξαφνικά στο ΣΥΡΙΖΑ να ασχοληθούν με τη διαπλοκή, έχουν κάτι να απαντήσουν επιτέλους για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον κ. Λαυρεντιάδη ή και αυτές οι ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας διέλαθαν της προσοχής τους;»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Λίγο νωρίτερα από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητοστάκη στους Financial Times.

«Περιμένουμε από τον φίλο του κ. Μητσοτάκη, ιδιοκτήτη μιντιακού ομίλου και ποδοσφαιρικού σωματείου, να ανακαλέσει στην τάξη τον αρχηγό της ΝΔ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους Financial Times, στην οποία «δηλώνει ότι θα βάλει τέλος στη «διαπλοκή» πολιτικών παραγόντων με πλούσιους επιχειρηματίες που αγοράζουν μιντιακούς ομίλους και ποδοσφαιρικά σωματεία και τα χρησιμοποιούν ως εργαλεία για να τύχουν πολιτικής εύνοιας».

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «το Γραφείο Τύπου της ΝΔ παρέλειψε αυτό το κομμάτι από το δελτίο Τύπου της συνέντευξης, για να μη στεναχωρήσουν τους φίλους τους επιχειρηματίες και για να μην γελάει ο κόσμος».

«Αυτό βέβαια δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Το περίεργο θα ήταν να εννοεί πραγματικά ότι θα πολεμήσει τη διαπλοκή ο κ. Μητσοτάκης και να τολμά να το πει και μέσα στη χώρα» συνεχίζει η ανακοίνωση, καταλήγοντας: «Περιμένουμε βέβαια από τον φίλο του κ. Μητσοτάκη, ιδιοκτήτη μιντιακού ομίλου και ποδοσφαιρικού σωματείου, να ανακαλέσει στην τάξη τον αρχηγό της ΝΔ».

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει το απόσπασμα από τους Financial Times:

«Mr Mitsotakis said he would put a stop to diaploki [entanglement], a tradition of cosy relationships between senior politicians and so-called «oligarchs», wealthy businessmen who acquire media outlets and football clubs as a tool for winning favours. «I’d make it very clear to the business community, the law is the law and things are going to change,» he said. «I’d tell them, I’m going to make your lives easier, I’m going to lower taxes, I’ll help you get liquidity but you have to pay your taxes, invest in this country and not expect to get preferential treatment by buying a television station.»».Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image