2 Ιουνίου 2020

ΝΔ: Τα απίστευτα fake news του ΣΥΡΙΖΑ για το τραπεζικό απόρρητο στο Πόθεν Εσχες

0f077660305646f185b540bb710eed79Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριξε οτι η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε την πρόβλεψη για την άρση του τραπεζικού απορρήτου στον έλεγχο του Πόθεν Εσχες, έδωσε η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας το Μαξίμου για fake news.

Θυμίζοντας οτι η άρση του τραπεζικού απορρήτου ισχύει από το 2014 και τότε την είχε καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στα fake news, το Μαξίμου έχει γίνει πια πρωταθλητής. Αυτό απέδειξε η απύθμενης θρασύτητας ανακοίνωση της κυβέρνησης που εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία ότι δήθεν καταψήφισε την χορήγηση της δυνατότητας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής να άρει το τραπεζικό απόρρητο βουλευτών που ελέγχονται για τα πόθεν έσχες τους. Το Μαξίμου λέει εν γνώσει του ψέματα και επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η ΝΔ προσθέτει: «Όσα, υποτίθεται ότι νομοθετήθηκαν χθες, είναι νόμος του κράτους ήδη από το 2014 επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Και το μόνο κόμμα που καταψήφισε τότε τη ρύθμιση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν είναι όμως μόνο αυτό: Η χθεσινή, πολιτικά υστερόβουλη τροπολογία θεσπίζει μια νέα διαδικασία που επί της ουσίας παγώνει τον ουσιαστικό έλεγχο των Πόθεν Έσχες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέχρι την τυπική λήξη της θητείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ας μην τρέφουν, όμως, αυταπάτες: ο έλεγχος θα γίνει από την επόμενη βουλή και θα είναι εξονυχιστικός».Πολιτική