Πολιτική

Νέα Αριστερά: Απαράδεκτη η ενέργεια της Γερμανίας κατά του Βαρουφάκη

Για απαράδεκτη απόφαση της Γερμανίας, ενδεικτική της αυταρχικής και φιλοπόλεμης στροφής της Ευρώπης, κάνει λόγο η Νέα Αριστερά μετά την απαγόρευση εισόδου στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως αναφέρει η Νέα Αριστερά στην ανακοίνωση της, «είναι αδιανόητο το 2024 στην καρδιά της Ευρώπης να ανακοινώνονται τέτοιες απαγορεύσεις. Ιδίως την στιγμή που η Παλαιστίνη ισοπεδώνεται από το διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει το Ισραήλ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

Η απόφαση της Γερμανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει κάθε δραστηριότητα- ακόμα και διαδικτυακή ομιλία- τριών ακαδημαϊκών που θα μιλούσαν σε συνέδριο για την Παλαιστίνη στο Βερολίνο, μεταξύ των οποίων ο Γιάνης Βαρουφάκης, είναι απαράδεκτη και ενδεικτική της αυταρχικής και φιλοπόλεμης στροφής που παίρνει η Ευρώπη.

Είναι αδιανόητο το 2024 στην καρδιά της Ευρώπης να ανακοινώνονται τέτοιες απαγορεύσεις. Ιδίως την στιγμή που η Παλαιστίνη ισοπεδώνεται από το διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει το Ισραήλ.

Η γερμανική κυβέρνηση οφείλει να ανακαλέσει αυτή την επικίνδυνη για τη δημοκρατία απόφαση. Η Ευρώπη οφείλει να πάρει ενεργό ρόλο στο ζήτημα της κατάπαυσης του πυρός, στην απελευθέρωση της Παλαιστίνης και στο τέλος της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική