Πολιτική

Νέα Αριστερά: Πρώτη σύναξη των 8 από τους 11 βουλευτές στο εστιατόριο της Βουλής μετά την ομιλία Χαρίτση

Αμέσως μετά την κοινοβουλευτική πρεμιέρα του Αλέξη Χαρίτση και της Νέας Αριστεράς, οι βουλευτές της νεοσυσταθείσας κοινοβουλευτικής ομάδας απαθανατίστηκαν στην πρώτη τους σύναξη σε χαλαρό κλίμα.

Συγκεκριμένα όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες οι οχτώ από τους 11 βουλευτές βρέθηκαν στο εστιατόριο της Βουλής προκειμένου συζητήσουν τα επόμενα βήματα. 
Δείτε φωτογραφίες:


nea-aristera-vouli1


nea-aristera-vouli10

Το κλίμα μεταξύ τους ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετο και οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο φορολογικό νομοσχέδιο. Απουσίαζαν από τη σύναξη ήταν η Έφη Αχτσιόγλου και οι Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ. Το «παρών» ωστόσο έδωσαν ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Μερόπη Τζούφη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Σία Αναγνωστοπούλου η Πέτυ Πέρκα και η θεανώ Φωτίου η οποία εμφανίζεται να καπνίζει παρά το γεγονός πως απαγορεύεται το κάπνισμα σε χώρους της Βουλής.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την προηγούμενη εβδομάδα επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ οι Νάσος Ηλιόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναλάβουν τους ρόλους των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Η Πέτη Πέρκα θα είναι η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Νέας Αριστεράς».

Επίσημη πρώτη Χαρίτση στη Βουλή για το φορολογικό

Νωριτερα, την καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα μέτρα ενάντια στην φοροδιαφυγή επέλεξε η Νέα Αριστερά, με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξη Χαρίτση να τοποθετείται για πρώτη φορά με τον νέο του ρόλο στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής. Εκκινώντας την τοποθέτησή του από την επικαιρότητα, «15 χρόνια μετά, οι νέοι και οι νέες που εκείνες τις μέρες του Δεκέμβρη πλημμύρισαν τους δρόμους ζητώντας δικαιοσύνη, είναι η γενιά των νέων εργαζόμενων που ζουν την πραγματικότητα της επισφάλειας, της καθημερινότητας με το μπλοκάκι, των σκληρών -συχνά εξοντωτικών- ωραρίων» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη συνεννόησης των εγχώριων προοδευτικών δυνάμεων, απαντώντας εμμέσως στην σημερινή ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα.

«Ως Νέα Αριστερά, ότι θα είμαστε εδώ, μέσα στη Βουλή αλλά κυρίως μέσα στην κοινωνία για να παλέψουμε με τις ιδέες, το πρόγραμμά μας και τις προτάσεις μας απέναντι στην ηγεμονία της Δεξιάς και τις αντικοινωνικές της πολιτικές και για τη δημιουργία μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία» κατέληξε ο κ. Χαρίτσης, δίνοντας συνέχεια στην άτυπη συζήτηση που έχει ανοίξει για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων μετά τη δημιουργία της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τον ίδιο ως επικεφαλής.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική