Διεθνή

Νέα ισόβια για τον ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο

B4EC23BE1F865A699C8D83187A27566E.jpgΟ Μοχάμεντ Μπαντίε έχει ήδη καταδικαστεί μία φορά σε θάνατο και άλλες δύο φορές σε ισόβια για άλλες κατηγορίες. Η τελευταία δίκη αφορούσε τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης οπαδών της Αδελφότητας τον Ιούλιο του 2013, στον απόηχο της ανατροπής του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα Δευτέρα ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο, Μοχάμεντ Μπαντίε, μαζί με άλλα 14 πρόσωπα που κατηγορούνταν για τις βίαιες πολύνεκρες διαδηλώσεις που τάραξαν την Αίγυπτο Ιούλιο του 2013, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό.

Ο Μπαντίε έχει ήδη καταδικαστεί μία φορά σε θάνατο και άλλες δύο φορές σε ισόβια για άλλες κατηγορίες.

Πέραν του Μπαντίε, κατηγορούμενοι ήταν, για «υποκίνηση βίας» και «οργάνωση συγκέντρωσης με στόχο της διατάραξη της δημόσιας τάξης», τα ηγετικά στελέχη της Αδελφότητας Ισάμ αλ-Εριάν και Μοχάμεντ αλ-Μπελτάγκι.

Όλες οι κατηγορίες αφορούσαν τα αιματηρά επεισόδια στα οποία έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι —μεταξύ των οποίων και ένα παιδί— και άλλοι 101 τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στα δυτικά προάστια του Καΐρου, στις 15 Ιουλίου 2013.

Οι υποστηρικτές του κ. Μόρσι οργάνωναν τακτικά διαδηλώσεις ζητώντας την αποκατάσταση του ισλαμιστή προέδρου. Συχνά οι συγκεντρώσεις τους κατέληγαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας και με αντίπαλους διαδηλωτές.

Μετά την ανατροπή Μόρσι συνελήφθησαν τουλάχιστον 15.000 μέλη και υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή