Ελλάδα

Νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων η Νέλλη Παπαχελά

papaxela660.png

Νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας εκλέχθηκε η Νέλλη Παπαχελά, μέχρι πρότινος πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων, καθώς ολοκληρώθηκε πριν λίγο η διαδικασία, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη νέα σύνθεση που προέκυψε από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η κ. Παπαχελά, η οποία ανήκει στην πλειοψηφούσα παράταξη του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, εκλέχθηκε με 40 ψήφους υπέρ, 6 λευκά και μία αποχή, ενώ αντιπρόεδρος του ΔΣ θα είναι ο Ρήγας Αξελός, από την «Ανοιχτή Πόλη» και γραμματέας ο Νίκος Βαφειάδης από την «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας».

Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων συνεχίζει τις διεργασίες του προκειμένου να εκλέξει, επίσης, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθώς και τους εκπροσώπους του δήμου στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Εξάλλου, συνεδριάζει από το πρωί και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με ημερήσια διάταξη τη συγκρότηση – εκλογή προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, καθώς και την εκλογή Τακτικών και Αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν αργά το απόγευμα, λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας.
Κατά την έναρξη των διαδικασιών, η νέα Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, καλωσόρισε τους νεοεκλεγέντες περιφερειακούς συμβούλους και τόνισε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει και μπορεί να γίνει κρίσιμος συνδετικός κρίκος με την κοινωνία.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα