18 Νοεμβρίου 2019

Νέα “ρουκέτα” Λαπαβίτσα κατά Τσίπρα: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καν πρόγραμμα- Πως θα κυβερνήσει τον τόπο;”

ResizerΣτα κάγκελα έχουν βγει από το πρωί οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ για τα όσα σωστά και τεκμηριωμένα είπε ο Άδωνις στο Mega για το πιθανό bank run στην περίπτωση που ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές.

Αλλά αυτό που τόνισε με έμφαση το πρωί στο  Mega o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ το επιβεβαίωσε με τον πλέον ΑΠΟΛΥΤΟ τρόπο και ο γνωστός “καθηγητής” του ΣΥΡΙΖΑ Λαπαβίτσας!

Ο οποίος είπε ξεκάθαρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα πρόγραμμα, βαδίζει στα τυφλά – παρέα με το άγνωστο και βάρκα την ελπίδα (θα συμπληρώναμε εμείς).

Μετά τους φταίει ο ΄Αδωνις εκεί στην Κουμουνδούρου;

Βέβαια η συνταγή είναι απλή και δοκιμασμένη για την Κουμουνδούρου: Θα αμολήσουν τα τρολ να βρίζουν τον Λαπαβίτσα στο επαναστατικό μέσο των 140 χαρακτήρων (twitter), κατόπιν θα υπάρξει κάποια σκληρή δήλωση κάπου, ήπιες αναφορές εάν ρωτηθούν σε πάνελ, και τέλος, αν όχι αυτήν την Κυριακή, άρθρο στην Αυγή της Κυριακής στο οποίο θα επισημαίνονται όλα τα «αμαρτήματα» του Λαπαβίτσα (και τα οποία ανακάλυψαν μόλις). Basics

Δείτε τι έγραψε ο Λαπαβίτσας:

Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση των κυβερνητικών προτάσεων από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας επανέρχεται δριμύτερος και ασκεί κριτική στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο ζήτημα του χρέους, όσο και για το πρόγραμμα.

Μέσα από συνέντευξή του στην ιστοσελίδα iskra.gr, η οποία απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας, και με αφορμή την σκληρή διαπραγμάτευση του χρέους, την οποία επικαλείται η Κουμουνδούρου, σημειώνει: «Πρώτα, να μας εξηγήσουν τι εννοούν όταν λένε σκληρά. Είναι καιρός να μας πούνε ποια βέλη έχουν στη φαρέτρα τους. Και δεδομένου μάλιστα ότι επιδιώκουν λύση εντός της Ευρωζώνης, όπως λένε ξεκάθαρα. Να μας εξηγήσουν λοιπόν μέσα σε αυτό το πλαίσιο ποια είναι τα όπλα που θα χρησιμοποιήσουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος, εξηγεί: «Και την παύση πληρωμών.., τις μονομερείς ενέργειες. Αφού λοιπόν τα αποκλείουν αυτά, τότε ποια άλλα όπλα έχουν για τη διαπραγμάτευση; Αυτά πρέπει να τα ακούσουμε», ενώ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «να μας πει τι θα κάνει με το πλαίσιο συνθηκών και άλλων συμβατικών υποχρεώσεων της λιτότητας, οι οποίες δένουν την Ελλάδα. Θα σταματήσει να επιδιώκει πλεονάσματα;».

«Δεν υπάρχει καν πρόγραμμα -Δεν μας το έχουν δείξει»

Με επίκεντρο τέλος, τις δεσμεύσεις Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ, κάνει λόγο για ανυπαρξία προγράμματος και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μα δεν υπάρχει καν πρόγραμμα. Δεν μας το έχουν δείξει. Μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν το έχουμε δει. Να το δούμε και να το αξιολογήσουμε. Αυτά είναι μέτρα που απαλύνουν την ανθρωπιστική κρίση και μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας. Συμφωνώ ότι είναι απαραίτητα. Από μόνα τους δεν συνιστούν αριστερή πολιτική και από μόνα τους, χωρίς να είναι ενταγμένα σε ένα συνολικό πρόγραμμα, δεν πείθουν κιόλας».Πολιτική