4 Οκτωβρίου 2022

Νέες «φωτιές» για τον ΣΥΡΙΖΑ από τους απίστευτους διαλόγους Καμμένου – Παπαγγελόπουλου μπροστά στον Τσίπρα!

Νέες αποκαλύψεις για τον τρόπο που λειτουργούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – Απείρου κάλλους στιχομυθία Καμμένου με Παπαγγελόπουλο στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή – Πώς εμπλεκεται και τι δηλώνει ο εισαγγελέας Ζαγοραίος – «Πυρά» ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ και οργή Καμμένου για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης

Νέες «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό ανάβουν οι διάλογοι Καμμένου – Παπαγγελόπουλου μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα για τα στελέχη των «Παραπολιτικών», που έφερε το Σάββατο στο φως η ομώνυμη εφημερίδα.

Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα γίνεται αναφορά στον διάλογο που είχε ο κ. Παπαγγελόπουλος  με τον διευθυντή των «Παραπολιτικών», Παναγιώτη Τζένο, μετά την ομιλία που είχε πραγματοποιήσει ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή  για την υπόθεση της Novartis. Σύμφωνα με αυτή, κυριαρχούσε η επιθυμία του υπουργού Εθνικής Αμυνας να υπάρξει παρέμβαση Παπαγγελόπουλου, προκειμένου να εξοντωθεί η εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο κ. Παπαγγελόπουλος και στον κ. Τζένο, ο Πάνος Καμμένος, αφού τον κατηγόρησε ότι «καλύπτει τον Κουρτάκη» , φέρεται να ζήτησε -σύμφωνα με τα όσα διατείνεται ο ίδιος- να επικοινωνήσει με τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο «και να του ζητήσει να μας γ…. για να του αποδείξει ότι όντως λειτουργεί υπέρ ημών».

«Μου λέει “απόδειξέ το ότι μου λες αλήθεια, πάρε τώρα τον Ζαγοραίο μπροστά μου και δώσει του εντολή να τους γαμ..σει”» είπε ο κ. Παππαγγελόπουλος, μεταφέροντας την κουβέντα που είχε με τον Καμμένο. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο λόγος που ο τότε υπουργός Εθνικής Αμυνας και κυβερνητιλός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα ζητούσε την παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, είχε να κάνει με εκκρεμή υπόθεση για τον κ. Ανδρέου.

Μάλιστα, ο κ. Παπαγγελόπουλος αποκαλύπτει ότι η σχετική συζήτηση έγινε παρόντος του Αλέξη Τσίπρα μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή.

Απάντηση Ζαγοραίου

Ο τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», απάντησε ότι τα δημοσιεύματα έχουν ως στόχο να πλήξουν την τιμή και την  υπόληψή του.

Αναλυτικά όλη η δήλωση:

«Με αφορμή πρόσφατα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα που στόχο έχουν να πληγεί η τιμή και η υπόληψή μου αλλά και το κύρος της δικαιοσύνης και μετά από  μακρά περίοδο ηθελημένης σιωπής  αναγκάζομαι να δηλώσω τα ακόλουθα: Η αυτόφωρη διαδικασία επιβάλλεται από το νόμο και σχετικές εγκυκλίους του ΑΠ και εφαρμόζεται για όλους ανεξαιρέτως τους έλληνες πολίτες. Ουδείς υπεράνω του νόμου ούτε βέβαια και ο εισαγγελέας που τον εφαρμόζει. Οι διάλογοι μεταξύ προσώπων για τρίτους δε με αφορούν ουδόλως. Οι δημοσιευόμενοι δε και αληθείς υποτιθέμενοι αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο του επιδιωκόμενου ,ήτοι την απόλυτη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης . Επί 22 χρόνια υπηρετώ τη δικαιοσύνη και δια αυτής τον άνθρωπο . Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ήτοι το σύνολο του νομικού κόσμου  γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο που εκφράζομαι και την εν γένει αγωγή μου. Αγωγή που έλαβα από θαυμάσιους γονείς και δασκάλους των οποίων είμαι αληθινό τέκνο και κανενός άλλου όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να με παρουσιάσουν. Ας μην εκλαμβάνεται η αξιοπρέπεια ως αδυναμία. Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά».

Ανακοίνωση της ΝΔ κατά Τσίπρα

«Πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα των «Παραπολιτικών».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει:

«Όσα αποκαλύπτονται σήμερα από τα «Παραπολιτικά», αποτελούν άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δύο υπουργοί, συζητούν μπροστά στον Πρωθυπουργό να δοθούν εντολές σε δικαστικούς, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως εκτελεστικά τους όργανα, προκειμένου να προβούν σε διώξεις κατά δημοσιογράφων. Στα σκοτεινά σχέδια εμπλέκουν και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Το ύφος των συνομιλιών ακριβώς ίδιο με εκείνο του Ν. Παππά. Ο τότε Πρωθυπουργός, φαίνεται να τα θεωρεί όλα αυτά απολύτως φυσιολογικά. Γι΄αυτό ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει όλα αυτά τα αδιανόητα για δημοκρατική χώρα. Οι «αρμοί της εξουσίας» στην υπηρεσία του παρακράτους. Τα όσα έρχονται στο φως, δείχνουν σε όλους το ύφος και το ήθος της εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι’ αυτό η αποκάλυψη του παρακράτους και η αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας, δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».

Αντίδραση Καμμένου

«Μετά τη δημοσιοποίηση μιας από τις πολλές -προφανώς- θερμές συνομιλίες των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου με τον άλλοτε «αγαπημένο» τους υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εάν ο τελευταίος δεν διαψεύσει ρητά, αφενός την συνομιλία τους, αφετέρου τα όσα ψευδώς φέρεται να διηγήθηκε για προφανείς λόγους συναλλαγής, και οι πλέον αφελείς πλέον αντιλαμβάνονται την σχέση διαπλοκής που είχαν τα παραπάνω πρόσωπα μεταξύ τους, τα οποία ενημερώνονταν αναρμοδίως και υπογείως για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, και μάλιστα για υπόθεση που αφορούσε στα ανήλικα παιδιά μου». Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Και συνεχίζει: «Όσα φέρεται να ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για εμένα και την σύζυγό μου, με πρωτοφανές αγοραίο ύφος και για γνωστό εισαγγελικό λειτουργό από ό,τι φαίνεται εν αγνοία του και τον οποίο φέρεται να ενέπλεξε για να προσδώσει προφανώς αληθοφάνεια στη δυνατότητα των παρεμβάσεών του στη Δικαιοσύνη, υπέρ των στελεχών των «Παραπολιτικών» και όχι μόνον, δεν είναι απλώς ψευδή, συκοφαντικά και φράσεις του υποκόσμου, αλλά αποδεικνύουν τον παρασκηνιακό τρόπο, με τον οποίο εκτελούσε τα καθήκοντά του εν αγνοία μάλιστα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Θέλω να πιστεύω ότι οι μυστικές συνομιλίες των «κατασκόπων» δεν επεκτείνονταν και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις όπως το Νoor1. Ας λύσουν μεταξύ τους τα χρέη και τα υπόλοιπα, εάν υπάρχουν. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποχρεούται να διαψεύσει όσα ψεύδη φέρεται να ισχυρίστηκε και να εξηγήσει τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό αλλιώς αναλαμβάνει την ευθύνη. Την απάντηση οφείλει να την δίνει στον ελληνικό λαό και όχι στο κανάλι Mega και τους μετόχους του. Σε ό,τι με αφορά, ηθικά δεν τον απαλλάσσει ότι προφανώς έλαβε χώρα μία ακόμη παράνομη υποκλοπή. Εάν δεν το κάνει, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη η οποία ανήκει σε όλους τους Έλληνες και είναι ανεξάρτητη».Πολιτική