Νέες φωτογραφίες από την πρόοδο των εργασιών ναυπήγησης της ελληνικής φρεγάτας Belharra βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η Naval Group ανήρτησε σήμερα στον λογαριασμό της στο twitter δύο νέες φωτογραφίες από τη ναυπήγηση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας, στο Λοριάν της Γαλλίας, δείχνοντας την πρόοδο των εργασιών, λέγοντας «δείχνουμε λίγο ακόμη».

Αυτή είναι η πρώτη φρεγάτα από τις τρεις που προβλέπει η ελληνογαλλική συμφωνία, η οποία και θα φέρει την επωνυμία «Κίμων» και προβλέπεται να παραδοθεί στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό εντός του 2025. Το ίδιο έτος θα παραδοθεί και η δεύτερη ελληνική φρεγάτα «Νέαρχος», ενώ η τρίτη φρεγάτα, «Φορμίων», προβλέπεται να παραδοθεί το 2026.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει δώσει το «πράσινο φως» για συζητήσεις ενεργοποίησης της προαίρεσης που αφορά την ενεργοποίηση αγοράς και μιας τέταρτης Belharra.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Τα χαρακτηριστικά των φρεγατών Belharra

Η φρεγάτα FDI HN διαθέτει δυνατότητες συνεχούς ελέγχου του εναέριου και θαλάσσιου χώρου και αυτονομία δράσης για την υποστήριξη των αμυντικών και πολιτικών στόχων.

Εξοπλίζεται με προηγμένο ραντάρ SeaFire, αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30, πυροβόλο 76 χιλιοστών και σύστημα RAM 21 πυραύλων για την προστασία του σκάφους από αέρος, ξηράς και θαλάσσης. Παράλληλα, διαθέτει σόναρ Captas-4 καθώς και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R.

Το «οπλοστάσιο» της FDI HN περιλαμβάνει πυραύλους Exocet που έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν στόχους σε μεγάλη απόσταση, ενώ η φρεγάτα συνδυάζει πληθώρα υπερσύγχρονων τεχνολογιών που εξασφαλίζουν οι συνεργασίες της Naval Group με τις εταιρείες Thales και MBDA.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected