Διεθνή

Νεκρό το «δεξί χέρι» του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους

71E449F5EAC735304CCAE52A7A9277E6.jpgΑυτό ανακοίνωσε ο αρχηγός του ιρακινού στρατού. Η επίμαχη πληροφορία ωστόσο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, καθώς η αεροπορική επιδρομή έλαβε χώρα σε ζώνη στο βόρειο Ιράκ που δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ιρακινών τακτικών δυνάμεων.

Το «δεξί χέρι» του επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή του ιρακινού στρατού στο βόρειο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού της χώρας, στρατηγός Μπαμπάκερ Ζεμπάρι.

Πρόσθεσε ότι τα πλήγματα στην επαρχία Νινευή, «εξαπολύθηκαν έπειτα από συγκεκριμένες πληροφορίες» και «ο στόχος επλήγη».

Προς το παρόν η είδηση για τον θάνατο του Αμπού Χατζ αλ-Σούρι δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάποια ανεξάρτητη πηγή, καθώς το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση, μεταξύ της Μοσούλης (πρωτεύουσας της Νινευή) και της Ταλ Άφαρ, δεν είναι υπό τον έλεγχο του ιρακινού στρατού.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 18 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, μεταξύ αυτών και ένας Αμερικανός, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του συριακού στρατού στην ανατολική Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή