Οικονομία

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΛΤΕ

427B5758360EE776A1ABD027DBF10AE2.jpg Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ορίστηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης Ελέγχων(ΕΛΤΕ). Το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους:

α) Γεώργιο Βενιέρη καθηγητή Λογιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ως Πρόεδρο

β) Παναγιώτη Γιαννόπουλο, Οικονομολόγο, ως Α΄ Αντιπρόεδρο

γ) Αθανάσιο Κοντογεώργη, Δικηγόρο, ως Β΄ Αντιπρόεδρο

δ) Διονύσιο Χριστόπουλο του Γεωργίου, Εκπρόσωπο της Τράπεζας της Ελλάδος

ε) Ξενοφών Αυλωνίτη του Δημητρίου, Β΄ Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Εκπρόσωπο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς,

στ) Χρήστο Διαμαντόπουλο του Κων/νου ελεύθερο επαγγελματία, Εκπρόσωπο τουΣυνδ. Βιομηχ. Βορ. Ελλάδος

ζ) Χάρη Κυριαζή του Δημητρίου, Αντιπρόεδρο και Πρόεδρο της εκτελεστικής επιτροπής του Συνδ. Επιχ/σεων και Βιομ/νιών, Εκπρόσωπο του Συνδ. Επιχ/σεων και Βιομηχ/ών .

Η αποστολή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι εξαιρετικά σημαντική αφού το προηγούμενο χρονικό διάστημα η ΕΛΤΕ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στη λειτουργία της.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζοντας τον κομβικό της ρόλο της ΕΛΤΕ , την επιτακτική ανάγκη εξυγίανσης και ισχυρότερης εποπτείας της από το Υπουργείο καθώς και τις προτεραιότητες που αυτή έχει,  θεώρησε απαραίτητη την παρουσία και του νομικού του συμβούλου κ. Θανάση Κοντογεώργη στο ΔΣ  ώστε να προχωρήσουν άμεσα και θεσμικές αλλαγές που είναι απαραίτητες για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της Επιτροπής και την ενίσχυσή της. Ήδη η νέα Διοίκηση επεξεργάζεται προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή που θα περιλαμβάνουν τη συνδρομή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη λειτουργία της ΕΛΤΕ και στην ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού, ιδίως του ελεγκτικού.

Ο κ. Θανάσης Κοντογεώργης  είναι δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ, στη Δημόσια Πολιτική, τα Οικονομικά-Financial Management και Νομικά. Ως ιδιώτης δικηγόρος εξειδικεύεται σε θέματα δημοσίων συμβάσεων και διοικητικού δικαίου, ως νομικός σύμβουλος σε ελληνικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ενώ με την ιδιότητά του ως νομικού συμβούλου του Υπουργού Οικονομικών διαθέτει σημαντική εμπειρία σε όλο το εύρος των οικονομικών θεμάτων και συμμετείχε ενεργά στην αναμόρφωση της νομοθεσίας που διέπει την ΕΛΤΕ, στη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, στους κώδικες φορολογικής διαδικασίας και εισοδήματος  καθώς και σε σημαντικά άλλα νομοθετήματα, τα οποία συνδέονται άμεσα με  οικονομικά και  λογιστικά ζητήματα, όπως αυτό της αναβαλλόμενης φορολογίας.

Αναφορικά με δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μισθό 6.000 ευρώ, διαπιστώνεται ότι με βάση το νόμο 4093/2012 η αποζημίωση του Β’ Αντιπροέδρου της ΕΛΤΕ συμψηφίζεται και συνυπολογίζεται με το μισθό που λαμβάνει ο κ. Θ. Κοντογεώργης ως νομικός σύμβουλος του Υπουργού και επομένως η μηναία αποζημίωση του, ως Β’  Αντιπροέδρου της ΕΛΤΕ καθορίζεται στα 1300 ευρώ.  

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Οικονομία