10 Αυγούστου 2022

Νέο παραλήρημα Τσελίκ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στην Γαλάζια Πατρίδα»

Προειδοποιήσεις και απειλές κατά της Ελλάδας από τον εκπρόσωπο τύπου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, που κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση πως σπαταλά τους εθνικούς πόρους για νέους εξοπλισμούς.

Μετά τις παραληρηματικές φωνές και απειλές κατά της Ελλάδας από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Χουλουσί Ακάρ αντίστοιχα, σειρά πήρε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ομέρ Τσελίκ.

Μιλώντας φανερά εκνευρισμένος στους δημοσιογράφους, λόγω της πρόσφατης υπογραφής της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, ο Τσελίκ αναφέρθηκε στην παρουσία του ερευνητικού σκάφους Nautical Geo, ανατολικά της Κρήτης και στην κυπριακή ΑΟΖ, που η Τουρκία θεωρεί προκλητικά τμήματα της… υφαλοκρηπίδας της, υποστηρίζοντας πως: «η Γαλάζια Πατρίδα είναι η κόκκινη γραμμή μας».

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Μία πολιτική η οποία θεωρεί το Αιγαίο ως δική της λίμνη και αγνοεί την ύπαρξή του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Βόρεια Κύπρο δεν θα καταλήξει πουθενά. Τελευταία στην παραβίαση από ένα ελληνοκυπριακό πλοίο, οι ναυτικές μας δυνάμεις επενέβησαν αμέσως και το έστειλαν πίσω στην περιοχή του. Η «Γαλάζια Πατρίδα» είναι η κόκκινη γραμμή μας Η «Γαλάζια Πατρίδα» είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μητέρας πατρίδας» δήλωσε, επαναλαμβάνοντας πως η Τουρκία θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο τα δικαιώματά της, κατηγορώντας τη χώρα μας για νέους εξοπλισμούς και στρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.


AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten MKYK Toplantısı Sonrası Önemli Açıklamalar

«Θα κάνουμε τα πάντα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στην Γαλάζια Πατρίδα. Θα πληρώσουμε κάθε τίμημα. Θα δώσουμε κάθε αγώνα Αυτό που πραγματικά πρέπει να συζητηθεί εν προκειμένω, είναι ο εξοπλισμός και η συνέχιση εξοπλισμού από την Ελλάδα νησιών που βάση συνθηκών θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα» δήλωσε, ερμηνεύοντας για μία ακόμη φορά το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας σύμφωνα με τα τουρκικά συμφέροντα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του AKP τέλος, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση πως αντί για την ευημερία των Ελλήνων, χρησιμοποιούν τους εθνικούς πόρους: «για να δυναμώσουν την αμυντική βιομηχανία άλλων χωρών» εννοώντας την Γαλλία.Πολιτική