Ελλάδα

Νέο ρωσικό «κανόνι» στον τουρισμό: Χιλιάδες τουρίστες εγκλωβισμένοι -Οι περισσότεροι στην Ελλάδα

russian_travel-660.jpg

Πριν καν καταλαγιάσει ο θόρυβος από το προηγούμενο πλήγμα, ο ελληνικός τουρισμός δέχθηκε ένα ακόμη. Το ρωσικό πρακτορείο Yuzny Krest Travel προστέθηκε σε εκείνα που κήρυξαν πτώχευση τις τελευταίες εβδομάδες, σε ένα πρόβλημα που πλέον έχει πάρει διαστάσεις «επιδημίας».

Περισσότεροι από 4.000 πελάτες του πρακτορείου που κάνουν διακοπές εκτός της Ρωσίας- οι περισσότεροι από αυτούς εκτιμάται ότι βρίσκονται στην Ελλάδα- ίσως χρειαστούν βοήθεια για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, σύμφωνα με τη διευθύντρια της Ενωσης Τουριστικών Πρακτορείων της Ρωσίας.

Πέρα από τους εγκλωβισμένους στο εξωτερικό τουρίστες, υπάρχουν 20.000 ακόμη που είχαν κλείσει τις διακοπές τους μέσω του Yuzny Krest Travel και δεν θα καταφέρουν να ταξιδέψουν. Το πρακτορείο δικαιολόγησε την απόφασή του να σταματήσει τη λειτουργία μετά από τη δραματική μείωση στη ζήτηση για ταξιδιωτικές υπηρεσίες, όπως αναφέρει το πρακτορείο ITAR-TASS.

H Yuzny Krest Group, που ιδρύθηκε το 1998, είναι ένα από τα δέκα κορυφαία τουριστικά πρακτορεία στη Ρωσία και έχει δύο εταιρείες, την Yuzhny Krest Travel και την Romanov Club Luxury Travel. Το πρώτο πουλά εισιτήρια και κλείνει ξενοδοχεία, ενώ το δεύτερο οργανώνει διακοπές πολυτελείας κυρίως στην Ελλάδα, την Ινδονησία, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κούβα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ταϊλάνδη.

Πλέον, τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία που έχουν κηρύξει πτώχευση έφτασαν τα 13, ενώ μόλις την περασμένη Δευτέρα είχε γίνει γνωστό πως παύει η λειτουργία του Solvex-Τourne, με αποτέλεσμα να ξεμείνουν στην Ελλάδα περίπου 3.000 Ρώσοι τουρίστες.

Οι συνέπειες από αυτή την «επιδημία» είναι βαριές για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς τα αλλεπάλληλα λουκέτα εκτιμάται ότι κοστίζουν στη χώρα μας πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα