Ελλάδα

Νέο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κομοτηνή

kounoupi_empola.jpg

Μία ηλικιωμένη γυναίκα από την Κομοτηνή έχασε τη ζωή της από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Αυτό ήταν το έβδομο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το νέο θύμα δεν είχε ιδιαίτερα βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και κατέληξε έπειτα από λίγες ημέρες νοσηλείας. Η συγκεκριμένη περιφέρεια είχε τρεις νεκρούς από αυτό τον ιό πέρυσι, ενώ η Ξάνθη και η Καβάλα συμπεριλαμβάνονται εδώ και μήνες στη λίστα με τις περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης του Ιού, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στατιστικά του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αλλωστε, πέρυσι η Ξάνθη είχε τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Ιού του Δυτικού Νείλου πανελλαδικώς, μετά την Αττική.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 7 κρούσματα του Ιού στην Περιφέρεια ΑΜΘ, εκ των οποίων το ένα στην Ξάνθη, σε ασθενή που εισήχθη με τα συμπτώματα του Ιού του Δυτικού Νείλου στην Παθολογική Κλινική και μετά τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε το ότι είχε προσβληθεί από τη νόσο, και τα υπόλοιπα έξι στην Κομοτηνή. Πιο συγκεκριμένα, κατεγράφησαν τέσσερα κρούσματα εντός της πόλης της Κομοτηνής, ένα στον Ίασμο και ένα στην περιοχή της Μαρώνειας ενώ αξίζει να αναφερθεί πως και τα έξι εκδηλώθηκαν από το κεντρικό νευρικό σύστημα των ασθενών, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικά.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα