17 Ιανουαρίου 2022

Νιγηρία: Κοντά σε συμφωνία για την απελευθέρωση των 219 μαθητριών

5E2EC76BAD20E44B25EDFB8FD4B020C4.jpgΣύμφωνα με τον Τύπο, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της Μπόκο Χαράμ είχαν μυστικές συζητήσεις υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας και η Μπόκο Χαράμ βρίσκονται κοντά στη σύναψη μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση των 219 μαθητριών τις οποίες απήγαγε πριν από πέντε μήνες η ισλαμιστική οργάνωση, όπως μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον Τύπο, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της Μπόκο Χαράμ είχαν μυστικές συζητήσεις υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση των κοριτσιών με αντάλλαγμα να αφεθούν ελεύθεροι 18 διοικητές της Μπόκο Χαράμ που κρατούνται σε φυλακές σε όλη τη χώρα.

Οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών αναμένεται να ενημερώσουν τους επικεφαλής τους για τη συμφωνία ανταλλαγής, ανέφερε σε άρθρο της η εφημερίδα The Nation.

Η Μπόκο Χαράμ απήγαγε τις μαθήτριες από τον κοιτώνα του σχολείου τους στην πόλη Τσιμπόκ στη βορειοανατολική πολιτεία Μπόρνο την 14η Απριλίου. Κάποιες από αυτές έχουν καταφέρει να διαφύγουν.Διεθνή