Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: «Η αυτοδυναμία, προϋπόθεση για τις μεγάλες αλλαγές»

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσουμε στον δρόμο της σταθερότητας, της εθνικής ισχύος και της στήριξης της κοινωνίας, αλλά και για να προχωρήσουμε τολμηρά στις σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν», επισημαίνει η τέως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Με την ιδιότητα της υποψήφιας βουλευτή της Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, υπογραμμίζει ότι όσο πιο ισχυρή θα είναι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία την οποία θα πετύχει το κόμμα της στην επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση, «τόσο πιο γρήγορα και πιο δυναμικά θα προχωρήσουμε μπροστά».

Αποτιμώντας την υπουργική της θητεία αναφέρει ότι «το σημαντικότερο βήμα που συντελέστηκε την προηγούμενη τετραετία ήταν η οριζόντια αλλαγή νοοτροπίας», ενώ σε σχέση με τη νέα κυβερνητική σύνθεση υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει όλα τα δεδομένα και μπορεί να αξιολογήσει αν και πού ο καθένας από εμάς μπορεί να είναι χρήσιμος».

– Χωρίς το άγχος του σταυρού, φαντάζομαι ότι αυτή η νέα προεκλογική περίοδος που διανύουμε είναι πολύ πιο χαλαρή για εσάς. Μήπως είναι και ανιαρή, δεδομένου ότι το αποτέλεσμα, τουλάχιστον ως προς τον νικητή, μοιάζει προεξοφλημένο;

Κάθε άλλο! Παρότι έληξε ο αγώνας για τον σταυρό, υφίσταται ακόμη μεγαλύτερη ένταση, αυτή της επιδίωξης του στόχου διακυβέρνησης. Να κατακτήσει η Νέα Δημοκρατία ποσοστό που να οδηγεί σε ισχυρή και ασφαλή αυτοδυναμία και, μέσω αυτής, σε μία σταθερή κυβέρνηση που θα πάει τη χώρα μας τολμηρά μπροστά. Στις 25 Ιουνίου έχουμε μια νέα εκλογική αναμέτρηση. Οι κάλπες είναι άδειες και στις εκλογές τίποτα, ποτέ, δεν είναι προεξοφλημένο.

Συνεχίζω, λοιπόν, καθημερινά τις περιοδείες μου στον Βόρειο Τομέα και σε ολόκληρη την επικράτεια, με στόχο να μεταδώσω το μήνυμα της Ν.Δ. Η συγκινητική στήριξη των πολιτών στην προσπάθειά μας με καθιστά ιδιαιτέρως αισιόδοξη για το εκλογικό αποτέλεσμα.


IMG-20230614-WA0015

– Κατά τη γνώμη σας, στην κάλπη του Μαΐου είχαμε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα επειδή τα έκανε όλα σωστά η κυβέρνησή σας ή επειδή απέτυχε η στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Κάθε εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί συνάρτηση σειράς παραγόντων και εκτίμησή μου είναι ότι για το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου έξι ήταν οι σημαντικότεροι: Η αναγνώριση της συνέπειας και της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης της Ν.Δ. Η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε κάθε επίπεδο, μεταξύ των οποίων και η αξιοπιστία, έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Η σύγκριση των διακυβερνήσεων Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Η παροχή ουσιαστικής στήριξης στην κοινωνία για να αντιμετωπιστούν οι αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις που βιώσαμε. Η καθαρή και πειστική κυβερνητική μας πρόταση για την επόμενη τετραετία, σε αντίθεση με τις ανεδαφικές και μη ρεαλιστικές προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Και, τέλος, το γεγονός ότι μόνο μια αυτοδύναμη Ν.Δ. μπορεί να διασφαλίσει όσα πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και να εγγυηθεί ότι θα προχωρήσουμε και θα αλλάξουμε όσα ακόμα μας κρατάνε πίσω. Ασφαλώς στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησής μας δεν έγιναν όλα – ούτε όλα σωστά. Ομως, ο συνολικός απολογισμός του έργου μας ήταν, θεωρώ, σαφώς θετικός και συνδυάστηκε με την πειστικότητα των δεσμεύσεών μας για τα χρόνια που έρχονται. Προφανώς, τα λάθη τακτικής και στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξαν επίσης ρόλο.

– Πού πιστεύετε ότι θα κριθεί η εκλογική μάχη της άλλης Κυριακής;

Στην πειστικότητα του προγραμματικού λόγου των κομμάτων και στον βαθμό συνειδητοποίησης της αναγκαιότητας για ισχυρή αυτοδυναμία της Ν.Δ. Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα, οι πολίτες γνωρίζουν πλέον καλά ότι αυτό της Ν.Δ. οδηγεί σε ανάπτυξη με όφελος για όλους, ενώ τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε ύφεση, με ασάφειες, νέες φορολογίες και κόστος για όλους.

Την ίδια στιγμή, γνωρίζουν επίσης καλά ότι η αυτοδυναμία της Ν.Δ. συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσουμε στον δρόμο της σταθερότητας, της εθνικής ισχύος και της στήριξης της κοινωνίας, αλλά και για να προχωρήσουμε τολμηρά στις σημαντικές αλλαγές που πρέπει ακόμα να γίνουν.

– Εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και μπουν επτά κόμματα στη νέα Βουλή, θεωρείτε ότι μπορεί να κινδυνέψει η αυτοδυναμία του κόμματός σας;

Τίποτε δεν είναι σίγουρο σε οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση. Ζητούμε από τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις εκλογές, να εμπιστευτούν και πάλι τη Ν.Δ., διασφαλίζοντας ότι, ανεξαρτήτως του αριθμού των κομμάτων που θα εισέλθουν στη νέα Βουλή, η κυβέρνηση θα στηρίζεται σε μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η επιδίωξη της ισχυρής αυτοδυναμίας πηγάζει από την αναγκαιότητα να μπορέσουμε να αλλάξουμε όσα ακόμα μας κρατούν πίσω, όσα μας πικραίνουν.

Αξιολόγηση παντού, ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης, παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Οσο πιο έντονη η κοινωνική στήριξη και όσο πιο ισχυρή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τόσο πιο γρήγορα και πιο δυναμικά θα προχωρήσουμε μπροστά.

-Με εξαίρεση την αρρυθμία με την Τράπεζα Θεμάτων, η εξεταστική περίοδος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κύλησε ομαλά. Νομίζετε ότι σιγά-σιγά η χώρα αποκτά θεσμούς που λειτουργούν ανεξάρτητα από την πολιτική ηγεσία;

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική