Πολιτική

Νίκη Κεραμέως στο ΑΣΕΠ: Βασική προτεραιότητα η επιτάχυνση των προσλήψεων

Στο ΑΣΕΠ βρέθηκαν σήμερα η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Βιβή Χαραλαμπογιάννη, που συναντήθηκαν με την ολομέλεια του οργάνου.

Στο επίκεντρο τέθηκε το ζήτημα της στελέχωσης του Δημοσίου και η ανάγκη επιτάχυνσης των προσλήψεων, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του κράτους. Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών επιδιώκει να καταστεί ο δημόσιος τομέας σημείο αναφοράς ως προς την παροχή καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών προς όλους τους Έλληνες.

Στην τοποθέτησή της ενώπιον της ολομέλειας του Α.Σ.Ε.Π., η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στον καίριο ρόλο που διαδραματίζει η ανεξάρτητη αρχή στη διασφάλιση της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας στη διαδικασία επιλογής προσωπικού στο Δημόσιο. Επίσης, επισήμανε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος αναφορικά με τον χρόνο διεκπεραίωσης του συνόλου των διαδικασιών πρόσληψης, αλλά και με τη νέα διαδικασία διενέργειας των προσλήψεων στη βάση γραπτού διαγωνισμού.

Δρομολογείται επανεξέταση των διαδικασιών πρόσληψης

Η υπουργός ωστόσο σημείωσε ότι, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, καταγράφονται ακόμα σημαντικές καθυστερήσεις, για την αντιμετώπιση των οποίων δρομολογείται άμεσα η επανεξέταση των διαδικασιών προσλήψεων και επιλογής διευθυντικών στελεχών και στελεχών διοίκησης, με στόχο την απλοποίηση και επιτάχυνσή τους.

Για τον σκοπό αυτό ζήτησε και τις προτάσεις της Ολομέλειας. Επίσης, ειδική αναφορά έγινε και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Α.Σ.Ε.Π. μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Στόχος του μετασχηματισμού αυτού, είναι η εισαγωγή σύγχρονων τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης για την ανίχνευση αναγκών εκ των προτέρων, και για την καλύτερη στόχευση στον προγραμματισμό προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού του δημοσίου τομέα.

Η κ. Κεραμέως, δήλωσε σχετικά: «Το Α.Σ.Ε.Π. είναι ταυτισμένο με τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία στις διαδικασίες επιλογής του προσωπικού. Δρομολογούμε την επιτάχυνση προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο Δημόσιο. Το ανθρώπινο δυναμικό μας είναι το πολυτιμότερο συστατικό του δημόσιου τομέα και καταλυτικής σημασίας για την υλοποίηση καίριων αλλαγών και για τη μετάβαση από το Κράτος για τον Πολίτη, στο Κράτος με Επίκεντρο τον Πολίτη. Τοποθετώντας ‘τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση και σε εύλογα χρονικά διαστήματα’ επιτυγχάνουμε μέγιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μας και βέλτιστη ποιότητα παροχής υπηρεσιών στον πολίτη που συναλλάσσεται με το Δημόσιο. Σκοπός μας να παρέχουμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες τις υπηρεσίες που τους αξίζουν».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική