Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: «Χρέος μας να εμποδίσουμε τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας»

Στο πλαίσιο της πολιτικής του ομιλίας απόψε στις Αχαρνές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ζήτησε άμεση λήψη μέτρων προστασίας της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς και τους εκβιασμούς των funds.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε αναλυτική αναφορά στη νομοθετική πρωτοβουλία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την επαναφορά του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2010 για την προστασία της κύριας κατοικίας με επικαιροποιημένα κριτήρια.

«Διεκδικούμε την προστασία της αγροτικής γης για να μην αφελληνιστεί η ελληνική οικονομία» συμπλήρωσε και υπενθύμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ την πιο κρίσιμη στιγμή το 2010, με την πιο σκληρή τρόικα απέναντι του, διαπραγματεύτηκε για να υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας. Ποιος παρέδωσε στα funds τα “κόκκινα δάνεια”; Μήπως ο κ. Τσίπρας; Μήπως αυτός που έλεγε στον ελληνικό λαό “σεισάχθεια, μην πληρώνετε”, ήταν αυτός που παρέδωσε τα “κόκκινα δάνεια” στα funds, που σήμερα εκβιάζουν Έλληνες πολίτες; Ας θυμηθούμε λοιπόν τα μεγάλα λόγια και πού οδήγησαν αυτοί που “έδιναν ελπίδα” στον ελληνικό λαό. Η ελπίδα έγινε απογοήτευση και αγανάκτηση» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στο χάσμα μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και επιτοκίων στεγαστικών δανείων, γεγονός που έχει τροφοδοτήσει με σχεδόν 1 δισεκατομμύριο επιπλέον κερδοφορία τις τράπεζες.

Ομιλία στο Μενίδι

Ομιλία στο Μενίδι

#live

Posted by Νίκος Ανδρουλάκης on Monday, February 13, 2023

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έθεσε στο επίκεντρο της πολιτικής του τη νέα γενιά μη προνομιούχων, που ζητάει ουσιαστική κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, «που βλέπει την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και την ενεργειακή μετάβαση να προορίζονται για έναν κλειστό κύκλο ευνοούμενων του Μαξίμου», τα μεσοστρώματα, τους πιο αδύναμους, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους «που ο πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση συρρικνώνουν τα εισοδήματά τους» αλλά και τους νέους «που ζητούν καλές δουλειές και ευκαιρίες να ανοίξουν τα φτερά τους».

«Δεν φτάνει ένα Ταμείο Ανάκαμψης. Πρέπει να γίνει ένα Ταμείο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κυριαρχίας. Δεν μπορεί η παραγωγική βάση της Ευρώπης να είναι στα χέρια των Κινέζων και η ασφάλεια της στα χέρια των Αμερικανών. Για εμάς τους σοσιαλδημοκράτες, η αξία αυτών των ταμείων δεν είναι για να γίνονται ρουσφέτια στην Ελλάδα, αλλά για να προκύψει μία ανθεκτική κοινωνία και μια ανταγωνιστική οικονομία» ανέφερε.

Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό επισημαίνοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχτηκε με την εντολή να επουλώσει το τραύμα ανυποληψίας στους θεσμούς, που άφησε πίσω της η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αντ’ αυτού με αρχιτέκτονα τον ανιψιό του εξέθεσε τη χώρα μέσα από μια θεσμική εκτροπή. Διολισθαίνει σε έναν αλαζονικό καθεστωτισμό χωρίς καμία μεταρρυθμιστική πνοή».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική