Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Η Πολεμική Αεροπορία πυλώνας αποτροπής κάθε επιθετικότητας και αναθεωρητισμού

Το μήνυμα ότι η Πολεμική Αεροπορία αποτελεί πυλώνα αποτροπής κάθε επιθετικότητας και κάθε αναθεωρητισμού έστειλε ο Νίκος Δένδιας μετά την πτήση του με F-16 Viper στην Κρήτη.

«Η Κρήτη έχει τεράστια στρατηγική σημασία. Είχα πριν από λίγη ώρα τη μοναδική ευκαιρία να πετάξω και να καταλάβω τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες τα στελέχη μας επιτελούν το σπουδαίο έργο τους. Θέλω να τους συγχαρώ και να τους εκφράσω την πιο βαθιά ευγνωμοσύνη όλων μας» ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.


Ο υπουργός εθνικής αμύνης Νίκος Δένδιας για την επίσκεψη του στην 115 ΠΜ

Όπως τόνισε «η Πολεμική Αεροπορία αποτελεί πυλώνα αποτροπής της χώρας αλλά και πυλώνα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Η αποτελεσματικότητά της και η μεγάλη ικανότητα των στελεχών αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια της πατρίδας αλλά και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή για την αποτροπή κάθε επιθετικότητας και κάθε αναθεωρητισμού».

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε, επίσης, στην προσπάθεια του ελληνικού κράτους για «ενίσχυση και εκσυγχρονισμό της Πολεμικής Αεροπορίας. Η παραλαβή των Rafale και των F-16 ενισχύουν τις μοίρες. Ήδη συζητάμε την απόκτηση του F-35 που θα ενισχύσει την αποτρεπτική ικανότητα της πατρίδας μας».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τέλος, αναφέρθηκε στο ότι «η Ελλάδα προσπαθεί επίσης να αναγεννήσει την αμυντική βιομηχανία και να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα καινοτομίας για να παράγουμε εμείς αμυντικά συστήματα» ενώ ευχαρίστησε τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας για την προσφά τους στην πατρίδα.

Η πτήση με το F-16 Viper

O Νίκος Δένδιας αξιοποίησε την ευκαιρία να πετάξει με F-16 Viper της Πολεμικης Αεροπορίας με αφορμή την επίσκεψή του στην 340 μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας του στην Κρήτη.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική