21 Οκτωβρίου 2020

Νίκος Δένδιας: Νίκη της ΝΔ με διαφορά άνω του 10%

dendias-768x544.jpg

Μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας τόσο στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου όσο και στη μάχη των εθικών εκλογών -όποτε και αν γίνουν- «βλέπει» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, εκτιμώντας ότι η τελική διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσει «κατά πολύ» τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες.

Σχολιάζοντας στο κεντρικό δελτίο του Open τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco, ο βουλευτής Β’ Αθηνών στάθηκε ιδιαίτερα στα ακόλουθα σημεία: -«Επειδή περιοδεύουμε στην Ελλάδα και είμαστε σε οιονεί προεκλογική περίοδο, η αίσθηση που έχω είναι για διαφορά αρκετά μεγαλύτερη από αυτήν που δείχνει η δημοσκόπηση.

Αλλά και αν δεχτώ αυτό το 7% σαν διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, και αν θεωρήσουμε ότι δεν θα διευρυνθεί – που θα διευρυνθεί όπως πάντα γίνεται – αυτό μας οδηγεί σε μια νίκη στις εθνικές εκλογές. Και οδηγεί, σύμφωνα με τα δύο παλαιότερα παραδείγματα στα οποία εμείς είχαμε χάσει με 4% το 2014 και με ανάλογη διαφορά το 2009, σε μια διαφορά που θα υπερβαίνει κατά πολύ το 10%». -«Αν είμαστε ήδη σε αυτήν τη διαφορά, πηγαίνουμε ολοταχώς για μια πολύ μεγάλη νίκη και απλώς αυτή η δημοσκόπηση δεν το αποτυπώνει σαφώς.

Το υπονοεί όμως αν δούμε τις διαφορές σε παραμέτρους τις οποίες έχει. Νομίζω ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή», παρατήρησε, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί του κάθονται στην καρέκλα των «ψευδαισθήσεων».

Οσο για την κυβερνητική τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Δένδιας σχολίασε δηκτικά ότι πρόκειται για «νομοθέτημα μη προστασίας της κατοικίας».

«Όλες οι παράμετροι είναι πολύ λιγότερες από τις προηγούμενες ισχύουσες. Ό,τι υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ φαίνεται καθαρά ότι δεν εκπληρώνεται», σημείωσε για να συμπληρώσει: «Στη ΝΔ εμείς έχουμε νομοθετικό αποτύπωμα και είναι ο Νόμος Χατζηδάκη. Είχε πολύ πιο ισχυρές παραμέτρους προστασίας από την παρούσα τροπολογία. Μην μετρήσετε όμως αυτό που έχουν τώρα σε σχέση με αυτό που είχαμε νομοθετήσει εμείς. Μετρήστε την απόκλιση ανάμεσα σε αυτό που νομοθετούν και σε αυτό που είχαν υποσχεθεί. Αν υπάρχει “μέρα-νύχτα”, είναι αυτό».

«Δεν θα έπρεπε μαζί με την κατάθεση αυτής της τροπολογίας να βγει και ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών και να πει “μας συγχωρείτε, σας εξαπατήσαμε;” ή εν πάση περιπτώσει “δεν καταφέραμε αυτό που σας είχαμε υποσχεθεί”; Φέρνουν κάτι άλλο, προϊόν της ανάγκης θέλετε, ενός κακού συμβιβασμού; Να πουν “αυτό μπορέσαμε, αυτό κάναμε”. Μας το παρουσιάζουν πάλι ως νομοθέτημα προστασίας;» διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός. Αναφορικά εξάλλου με την υποψηφιότητα του  Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και την σκληρή κριτική που ασκεί η ΝΔ για την συγκεκριμένη αυτή επιλογή του Πρωθυπουργού, ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε πως το κόμμα του δεν εκφράζει πολωτικό λόγο . Αντίθετα, σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που εμφανίζεται με “ρομφαία” της κάθαρσης απέναντι σε οποιονδήποτε στο παρελθόν έχει παίξει οποιονδήποτε ρόλο στην ελληνική ζωή και οικονομία. «Και τώρα», πρόσθεσε, «ο ίδιος αυτός “αρχάγγελος” της κάθαρσης έρχεται αιφνιδίως και παίρνει αγκαλιά” ένα σύμβολο το οποίο μέχρι χτες κατηγορούσε και με αυτό το σύμβολο πορεύεται!».Πολιτική